kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Küçükçekmece'ye 2. Boğaz'ı inşa ediyor

Sinpaş GYO'nun 550 milyon dolar harcayacağı Bosphorus City'de satışlar başladı. Konut fiyatları 153 bin YTL ile 2 milyon YTL arasında değişiyor Küçükçekmece'de İstanbul'un ikinci Boğaz'ı olacak Bosphorus City'nin mimari projesi üç yılda tamamlandı. Projede 2 bin 793 konut yer alacak ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Küçükçekmece'ye 2. Boğaz'ı inşa ediyor
Sinpaş GYO, Küçükçekmece'deki yeni projesi Bosphorus City ile, ilçeye ikinci İstanbul Boğazı'nı inşa ediyor. Toplam 246 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak projede tüm etaplar bittiğinde 2 bin 793 konut olacak. Projede fiyatlar, 153 bin YTL ile 2 milyon YTL arasında değişiyor. Satışların hafta başında başladığı Bosphorus City'yle ilgili olarak konuşan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bosphorus City projesine 6 yılda 550 milyon dolar harcayacaklarını ifade ederek, projenin cirosunun ise 1 milyar 250 milyon dolar olacağını söyledi. Dünyadaki türbülans ve bunun etkisiyle Türkiye'de yaşanan durgunluğa karşın yatırımlarını sürdüreceklerini anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "2007'de öngördüğümüz yüzde 100 büyüme hedefimizi gerçekleştirdik. Bu yıl eylül ayındaki yeni projemizle birlikte toplam beş projemizin satışı devam edecek. Son 20 yılda ekonomik krizler de bile iyi projeler yaparak pazara sunduk. Bunu devam ettirmek istiyoruz."

Proje 3 yılda çıktı
Yalılarıyla kafeleriyle ve ortasından geçen 720 metre uzunluğundaki boğazıyla, İstanbul Boğazı'nın neredeyse aynısı olacak Bosphorus City tamamlandığında 10 bin nüfusa sahip olacak. Tasarım ve mimarisi üzerinde 3 yıl çalışılan projede yer alacak boğaz, 26 bin metrekare kaplayacak. İstanbul Boğazı'ndaki gibi Ortaköy, Bebek, Emirgan, İstinye, Yeniköy, Beylerbeyi, Çengelköy, Kanlıca, Paşabahçe ve Kandilli bölgelerinin yer alacağı projede buralardaki iskelelerden kayıklarla karşıya geçme olanağı bulunacak. Konutların yüzde 85'inin 'boğaz manzarası'nın olacağı Bosphorus City, büyüklükleri 68 ile 615 metrekare arasında değişen Yeditepe Kuleleri, Saraybahçe Evleri, Yalı Apartmanları ve Yalılar'dan meydana gelecek. Projede 676 konuttan oluşan ilk etap, 24 ay sonra teslim edilecek.
Haberin fotoğrafları