kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Filiz ve Yaşar Büyükanıt

'Dosya' iddiasına tepki: Hayasız yalan, alçakça

ANKARA
Dolmabahçe zirvesinde Başbakan Erdoğan'ın, Org. Büyükanıt'a, "eşinin usulsüz harcamalarıyla ilgili dosya verdiği" yönündeki iddia, asker ve Başbakanlık tarafından sert bir üslupla yalanlandı..
Eski milletvekili ve Birgün Gazetesi Yazarı Fikri Sağlar'ın, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmesine ilişkin iddiaları, Başbakanlık ve Genelkurmay tarafından yalanlandı. Fikri Sağlar tarafından ortaya atılan ve Doğan Grubu gazetelerinden Vatan'ın dünkü manşetinde, "Yazan İlginç İddia Vahim" başlığıyla yer alan, "Başbakan Erdoğan'ın, Dolmabahçe'de Orgeneral Büyükanıt'a, eşinin usulsüz harcamalarıyla ilgili dosya verdiği" iddiası, Başbakanlık tarafından, "hayasız bir yalan, alçakça iftira" olarak nitelendirildi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

DOĞRULUĞU ARAŞTIRILMAMIŞ
"Üçüncü kişilerin görüşmenin içeriği hakkında hiçbir şekilde bilgi sahibi olması mümkün değilken yapılan bu yayınlar bir 'kara propaganda' faaliyetinin ürünüdür. Hedefi ve maksadı, milletimizin ve devletimizin menfaatlerine hizmet etme şerefinden başka hiçbir hesabı olmayan Sayın Başbakanımız ile Sayın Genelkurmay Başkanımızı yıpratmak ve karalamaktır. Akıl süzgecinden bile geçmeyecek böylesine hayasız yalanları önce yayınlayıp sonra yalanlama gelmezse doğru ilan etmek, basın meslek ilkeleri bakımından büyük bir ahlaksızlıktır. Söz konusu iftiranın ne doğruluğu soruşturulmuş ne de herhangi bir kaynağa dayandırılma ihtiyacı duyulmuştur. Bu 'kara propaganda' ürünü iftirayı ortaya atan ve yayınlayanlardan hukuk zemininde hesap sorulacağından kamuoyumuz şüphe duymamalıdır."