kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vücudunuzu bikini giymeye hazırlayın

DİDEM SEYMEN - SAĞLIK SERVİSİ
16.05.2008
Yaz yaklaşıyor ve kadınları yine bikini giyme telaşı sardı. Eğer siz de tatile çıkmadan önce vücudunuzu forma sokmak isteyenlerdenseniz, tuzu hemen kesmeniz şart!..
Yaz yaklaşırken, kadınları bikini veya mayo giyme telaşı sarmaya başladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç; plaja gitmeden bir hafta veya iki gün önce sindirim sistemini rahatlatacak, lenf dolaşımını düzenleyecek ve vücuttaki şişlikleri önleyecek bir beslenme programı uygulamak gerektiğini açıkladı.

SODYUM YASAK!
Sodyum içeriği yüksek besinlerden uzak durulması gerektiğini belirten Kazanç, şu önerilerde bulundu: "Salamura, tuzlanmış çiğ balıklar, turşu, lakerda, somon füme ve füme balık çeşitlerinden uzak durun. Yemeklere koyulan tuz miktarına dikkat edin. Salatayı da tuzsuz yiyin."

POTASYUM ALIN!
Salatasını sossuz yiyemeyenler için Banu Kazanç'ın önerisi ise şu: "Bir çorba kaşığı zeytinyağın içine limon, balsamik sirkesi, bir çorba kaşığı nar ekşisi ve baharat koyup salataya ekleyin. Böylece salatada tuz eksikliği hissetmezsiniz." Karın bölgesinde şişlik oluşmaması için bağırsakların çalıştırılması gerektiğini belirten Kazanç, potasyum değeri yüksek gıdaları tavsiye etti: "Sofranızda kabak, patlıcan, ıspanak, fasulye, semizotu, brokoli, kivi, armut, kayısı ve ananas gibi potasyum kaynaklarına yer açın."