kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal

'Polis projeli çalışma için oradaydı'

ANKA
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlendiğine ilişkin iddiaları yalanladı. Köksal, "İki görevlimiz 6 aydır süren bir çalışmanın devamı için söz konusu yerde bulunuyorlardı" dedi..
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenildiğine ilişkin iddialar konusunda, "Böyle bir şey söz konusu değil. Polislerimiz 6 aydır süren projeli bir çalışmanın devamıyla ilgili oradaydılar" dedi.

'KORUMA SAYISI ARTIRILABİLİR'
İddiaların günlerdir basında tartışıldığına dikkati çeken Köksal, konunun geçtiği yerde bulunan polislerin projeli bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Köksal, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada bu konuda şunları söyledi: "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızda çalışan 2 görevlimiz yürüttükleri bir projeli çalışmayla ilgili bilgi kaynaklarıyla görüşme yapmak için söz konusu yere geliyorlar. Aracı park etmeye çalışırken sonradan isminin Ferda Paksüt olduğunu öğrendikleri hanımefendiye, 'Aracınız ne kadar park yerinde kalacak?' diye soruyor ve 'Araç burada bekleyecek' cevabını alıyorlar. Bunun üzerine karşıda bulunan iş merkezi ile otobüs durağının arasında bir yere park ediyorlar. Daha sonra hanımefendi ile birlikte Sayın Paksüt'ün görevlilerimizin yanına gelerek söz konusu iddiaları dile getirmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürümüz olay yerine geliyor ve konuyu tetkik ederek kendilerine bilgi veriyor." Köksal, "Sayın Paksüt'ün başka bir araçla daha önceden takip edildiğine dair şüphelerini aktardığına dair iddialar var. Size bu konuda bir ihbarda bulunuldu mu?'' şeklindeki soru üzerine, "Resmi bir başvuru olmadı. Ancak Başkan Vekilimiz olay sırasında Ankara Emniyet Müdürümüze bir araç plakası vermiş, Emniyet Müdürümüz plakayı araştırmış, herhangi bir araca tescilli olmadığını Sayın Paksüt'e iletmişler'' dedi. Köksal, "Görüşmenizden tatmin oldu mu?'' şeklindeki soruya ise ''İkna olduğu kanaatindeyim'' karşılığını verdi. Köksal, Paksüt'ün korumalarının sayısının artırılabileceğini de söyledi.
Haberin fotoğrafları