kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Talihsiz doktor ile eşi İbrahim Değirmenci...

Doktor zincirleme ihmal kurbanı

GÜLCAN DEMİRCİ
Ambulans çarpan doktora ilk müdahalede yemek borusuna girildi. Ardından doktorsuz ambulansla sevk edilirken komaya girip öldü..
İstanbul'da 49 yaşındaki İç Hastalıkları Uzmanı Nurgül Değirmenci'yi 'meslektaşları'nın hatasıyla ölüme götüren ihmaller zinciri geçtiğimiz salı günü yaşandı. Özel bir hastanede görev yapan 2 çocuk annesi Değirmenci, 10 yıldır tedavisini yürüttüğü bir hastasını Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde ziyaret etmek istedi. Ancak hastanenin acil servisinden geri geri gelen Soner Özdemir'in kullandığı ambulans bahçede yürüyen doktora çarptı. Yere düşen Değirmenci başını beton bariyere vurdu. Pencereden doktorunu bekleyen hastanın gözü önünde yaşanan kazanın ardından Değirmenci, hemen acil servise alındı. Ancak iddiaya göre, ölüme yolculuk burada başladı. Hayatını mesleğine adayan doktora, ilk müdahaleyi yapmak isteyen meslektaşları telafisi güç bir hataya imza attı. Değirmenci'nin solunum yolunun açık kalması için yapılan müdahalede nefes borusu yerine yemek borusuna girildi. Bunun sonucunda da akciğeri, yemek atıklarıyla doldu.

DOKTORSUZ AMBULANSTA
Nurgül Değirmenci, 112 Acil Servisi'ne ait ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmek istendi. Ancak ihmaller zinciri devam etti. Değirmenci, nakil için hastanede bulunan doktorsuz ambulansa konularak yola çıkarıldı. Bir hizmetli, bir de Acil Tıp Teknisyeni'nin bulunduğu ambulansta Değirmenci'nin beynine oksijen gitmediği için solunumu ve kalbi durdu. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun çabalar sonucunda Değirmenci, yeniden hayata döndürüldü. Ancak bitkisel hayata girdi. Değirmenci, yoğun bakım ünitesindeki yaşam savaşını dün kaybederek hayata veda etti.

AİLESİNDEN SUÇLAMA
Nurgül Değirmenci'nin ağabeyi Ferruh ile yengesi Aynur Yanık, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde çalışan nöbetçi doktorları suçladı. Yanık çifti, "Nurgül'e kısa mesafeden arka arkaya gelen bir ambulans çarpıyor ve nasıl oluyorsa ağır yaralanıyor. Üstünkörü bir müdahale yapılarak, tesadüfen hastaneye hasta getiren başka bir ambulans ile başka bir hastaneye gönderiliyor. Bu ambulansta doktor yok. Acil serviste görev yapan hiçbir doktor ambulansa binip meslektaşının yanında gitmiyor" dediler. Nurgül Değirmenci'nin bugün toprağa verileceği bildirildi.