kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
100 SAAT SONRA KURTULDU

5'inci günde 3 büyük mucize

Çin'deki depremin üzerinden beş gün geçmesine ve umutlar yavaş yavaş sönmesine rağmen mucizeler sürüyor. Farklı yerlerden sevindirici haberler geliyor. Önceki gün enkazlardan 163 kişi sağ çıkarılırken dün de 52 yaşındaki bir adam, 117 saat sonra kurtarıldı.

'YÜKSEK YERLERE ÇIKIN'
Beichuan'daki bu mucizeden 3 saat önce de Wenchuan'da 114 saat gömülü kalan bir Alman turist gün ışığına çıkarıldı. Shifang kentinde kimya fabrikasi enkazından 31 yaşındaki kadın işçi Bian Geng Feng 100 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Uzmanlar yaralanmamış halde enkazda sıkışan bir kişinin 10 güne kadar yaşayabileceğini belirtiyor. Beichuan yakınlarındaki bir gölün taşma tehlikesi nedeniyle ise yaklaşık 1 milyondan fazla kişinin tahliyesine çalışılıyor. Toprak kaymasıyla önü tıkanan bir nehrin oluşturduğu gölün her an sele dönüşebileciğini belirten yetkililer, halka "yüksek yerlere çıkın" uyarısında bulunuyor. Ancak yerel basın, sel tehdidinin Sichuan'da, derin çaklakların oluştuğu üç barajla ilgili olduğunu belirtiyor.

İKİ DAĞ BİRLEŞTİ
Depremin merkezi Sichuan'a bağlı Hongbei bölgesinde de iki dağın birleştiği ve aradaki binlerce insanın öldüğü belirtildi. Dehşet anını anlatan köylüler, "Büyük bir gürültüyle sağa sola gidip gelen dağlar vadideki her şeyi yuttu" dediler. Şu ana kadar 26 bin kişinin öldüğü felakette, sayının yüz bini bulmasından korkuluyor.
Haberin fotoğrafları