kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
G. Wilders

'Fitne'ci vekil sancısı

Sadi TEKELİOĞLU KOPENHAG
İslam karşıtı filmiyle ölüm tehditleri alan ırkçı lider Wilders, Danimarka meclisinde konuşacak. 1 Haziran'daki toplantı için Danimarka olağanüstü güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor..
Çektiği "Fitne" adlı İslam karşıtı filmle birçok kesimin tepkisini çeken aşırı sağcı Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Danimarka meclisinde konuşacak. Wilders'in, bir dönem Müslüman karikatürleriyle dünyada eylemlere neden olan Danimarka'ya gelecek olması Kopenhag'da güvenlik alarmı verilecek. Danimarka'da İslam karşıtı siyasetçi, oyuncu, yazar ve gazeteciler tarafından kurulan "Basın Özgürlüğü Derneği"nin davet ettiği Wilders, 1 Haziran'da konuşacak. Halka açık ve para verilerek girilecek konuşmada, "Kuran baskısı ve ifade özgürlüğü" konularına değineceği açıklanan siyasetçi için Kopenhag'da bugüne kadar görülmemiş güvenlik önlemlerinin devreye sokulacağı öğrenildi.

SALDIRIDAN ENDİŞE EDİLİYOR
Danimarka istihbarat servislerinin Müslüman dernekleri içine saldığı "köstebekler" yoluyla eylem hazırlığının olup olmadığını öğrenmeye çalıştığı bildiriliyor. Ayrıca başkent dışında başka bir kentte de Wilders'in gelişini protesto için saldırı düzenlenmesinden de endişe ediliyor. Danimarkalı siyasilerse, Wilders'in parlamento çatısı altında konuşma yapacak olması konusunda herhangi bir yorum dile getirilmedi. Filmi nedeniyle, Wilders 24 saat süreyle korunuyor ve geniş güvenlik önlemleri altında yaşıyor.