kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Tayyip Erdoğan Kayseri'de partisinin Kadın Kolları Kongresi ile 41 tesisin açılış törenine katıldı. Başbakan ve eşi Emine Erdoğan gezisi sırasında çocukları da sevdi. Fotoğraf: AA

Erdoğan'dan boykot tepkisi

Ergun AKSOY / KAYSERİ
Erdoğan, İngiltere Kraliçesi onuruna Köşk'te verilen yemeğe katılmayan Baykal'a seslendi: Bu ne kin..
Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin kadın kolları kongresine katılmak üzere eşi Emine Erdoğan'la birlikte geldiği Kayseri'de coşkuyla karşılandı.

'UZLAŞMA KÜLTÜRÜ YOK'
Kadir Has Kongre Merkezi'ne girişinde, "Demokrasinin yıldızı" sloganıyla karşılanan Erdoğan konuşmasına muhalefete yüklenerek başladı ve "Milletle köprü kuramayanlar, milletle konuşamayanlar, siyaseti kötürüm hale getirerek mahkûm etmek istiyorlar. Gerilim ve kriz üretmeyi siyaset zannedenler, siyasetimizi anlamakta güçlük çekiyorlar" dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği yemeğe katılmayan Baykal ve muhalefet liderlerini şöyle eleştirdi: "Buraya gelmekte bile bir tavır sergileyenler nasıl oluyor da bu ülkede uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar soruyorum size? Bu ne kin bu ne nefrettir. Bu anlayışı nasıl oluyor da bu ülkede savunanlar çıkabiliyor? Ülkemizin birlik beraberlik fotoğrafını gölgeleyenler, sandıklar önümüze geldiği zaman bunun hesabını verecekler." Daha sonra 41 tesisin açılışına katılan Erdoğan, konuşmasında "Millete tepeden bakanlar millete rağmen ayakta kalmaya çalışanlar elbette oldu. Ama bugün adlarını sanlarını bile hatırlayan yok. Çünkü geriye bıraktıkları bir şey yok" dedi. Başbakan ve eşi Kayseri'de yaşayan 104 yaşındaki Akkadın Baktır isimli kadını da evinde ziyaret etti.