kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Açılış filmi 'Körlük'ün kadrosu; Cica Meirelles, Fernando Meirelles, Yusuke Iseya, Alice Braga, Julianne Moore, Don McKellar, Gael Garcia Bernal, Yoshino Kimura (soldan sağa).

Cannes 'karanlık' başladı

61. Uluslararası Cannes Film Festivali, önceki akşam Fernando Meirelles'in 'Blindness' adlı filmiyle başladı. Filmde bir ülkede hızla yayılan körlük salgını anlatılıyor. Galası bugün yapılacak olan 'Üç Maymun' filmiyle Nuri Bilge Ceylan da festivalde Türkiye adına yarışıyor..
Bu yıl da 61. Uluslararası Cannes Film Festivali, birçok ünlü sinema oyuncusu ve yönetmene ev sahipliği yapacak. Önceki akşam Brezilyalı yönetmen Fernando Mereilles'in, 'Blindness' (Körlük) adlı filminin gösterimiyle açılan festival, 25 Mayıs'ta sona erecek. Geçtiğimiz yıllarda 'Moulin Rouge' ve 'Da Vinci Şifresi' gibi renkli filmlerle açılış yapan festival, bu yıl Nobel edebiyat ödüllü Portekizli yazar Jose Saramago'nun 1995 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan 'Blindness'la açılış yaptı. Film, bir ülkede büyük hızla yayılan körlük salgını anlatıyor. Dünyada birçok ülkede televizyonlarda canlı yayınlanan festivalin açılış törenini, ünlü oyuncu Edoard Baer yönetti. Açılış törenine, geçen yıl en iyi senaryo ödülünü alan ve bu yıl Altın Palmiye dışında 'Uncertain Regard' isimli yarışma bölümünün jüri başkanı olan Fatih Akın da katıldı. Akın Cannes'a gelen sinemaseverlerden alkış aldı. Sinema eleştirmenleri, bu yıl festivale siyasi filmlerin damgasını vuracağı fikrinde birleşiyor.

DÜNYA SİNEMASININ KALBİ ORADA

Festival sırasında, dünya sinemasının kalbi Cannes kentinde atacak. Clint Eastwood, Woody Allen, Harrison Ford, Robert de Niro, Steven Soderberg ve Atom Egoyan gibi film yıldızları ve yönetmenleri, Cannes Festivali'nin ağırlayacağı dünyaca ünlü yıldızlar arasında yer alıyor. Festival nedeniyle kentin nüfusunun üç misli artarak 200 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Festivali izlemek için 3 bin gazetecinin kayıt yaptırdığı ve bölgedeki otellerin hepsinin dolduğu belirtiliyor.
Haberin fotoğrafları