kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul Boğazı'nda bir İngiliz Kraliçesi...

Erhan DOĞAN - Recai KÖMÜR - Güngör KARAKUŞ - Hayat
Kraliçe Elizabeth ve eşi dün İstanbul'daydı. Ortaköy'deki Kabataş Lisesi'ni ziyaret eden Kraliçe, Boğaz turu yaptı, İstanbul Modern'i gezdi..
İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth, Türkiye ziyaretinin üçüncü gününü İstanbul'da geçirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye ziyaretini gerçekleştiren Kraliçe II'nci Elizabeth dün, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'le İstanbul'a geldi. Kraliçe'nin gelişi sırasında özel timler çatılarda konuşlandırılırken, polis helikopteri de havada sürekli tur attı. Yetkililer tarafından karşılanan Kraliçe ve eşinin İstanbul'daki ilk durağı Kabataş Erkek Lisesi'ydi. "Okullararası Ortak Bilim Projesi" etkinlerine katılmak için Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird ve diğer yetkililerle okula gelen Kraliçe'nin konvoyunun geçtiği yollar, tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

DONDURMACI GÜLDÜRDÜ
Özel Kabataş Eğitim Vakfı Anaokulu öğrencileri, Kraliçe II'nci Elizabeth için "Alkışla" isimli Türkçe şarkı söyledi. İki öğrenci Kraliçe'ye "ebru" tablo hediye ederken, bir öğrenci de çiçek sundu. Kraliçe'ye gezi boyunca eşlik eden İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband da, bir standtaki Kahramanmaraş dondurmacısının, elinde boş bir külah bırakması üzerine, "Boş her zaman politikacının elinde kalandır" diye espri yaptı.

NATO DA KORUMA SAĞLADI
Kraliçe II'nci Elizabeth, gezintinin ardından yatla Tophane'deki İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne gelerek "İngiliz-Türk Tasarım Sergisi"ni gezdi. Kraliçe'nin müzeye gelişi sırasında, polislerin yanı sıra jandarma ve NATO'dan bir ekibin de koruma sağladığı görüldü

EŞARP HEDİYE EDİLDİ
İlk olarak Londra Tasarım Müzesi işbirliğiyle açılan "Yedi Şehrin Merceğinden" konulu sergiyi gezen Kraliçe'ye, müzenin sergilerine ait kataloglar ile Fahrelnisa Zeid desenli eşarp hediye edildi. Burada İngiltere Başkonsolosluğu'na geçen Kraliçe, akşamki resepsiyonun ardından Ankara'ya geçti.
Haberin fotoğrafları