kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dostluk bozuldu

Şenol ATEŞ / ANKARA
Baykal, "Beni aramadı" diyen Özkan'a, "Seçimler öncesinde MHP'ye oy istediği halde kanala iş yaptırdık" diye tepki gösterdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dostluk bozuldu
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine yönelik olarak "Beni aramadı, destek olmadı" suçlamasında bulunan Kanaltürk'ün eski sahibi Tuncay Özkan'a, "Kanala iş yaptırdık ve parasını da ödedik. Bu haksız bir suçlama" diye tepki gösterdi. Baykal, önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, Özkan'ın, "Baykal beni aramadı, sosyal demokratlar bana sahip çıkmadı" sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Biz CHP olarak böyle bir kanalın kurulmasından memnun olduk, yaşamasını istedik. Kanala iş de yaptırdık, parasını da ödedik. Sadece bu yüzden sağcı medyanın hışmına da uğradık. Ama biz bunları hiçbir zaman sorun yapmadık."

"MHP'YE OY İSTEDİ"
Baykal, Özkan'ın çeşitli siyasi girişimleri olduğunu da belirterek, "Seçimlerden önce 'solcular CHP'ye, sağcılar MHP'ye oy versin' diye propaganda yaptı. Bunlara da bir şey demedik" dedi. Kanalın Fethullah Gülen'e yakınlığı ile tanınan isimlere satılmış olması ile CHP'nin bir ilgisi bulunmadığını anlatan Baykal, "Biz isterdik ki muhalif kanal olarak kalsın, hükümetin eline geçmesin. Satış konusunda kanalın yöneticileri bize haber vermediler. 'CHP sahip çıkmadı' iddiaları haksız bir suçlama" dedi.