kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toyota'yı yatırıma Ford bilançosu ile ikna ediyor

UFUK SANDIK
Toyota Türkiye CEO'su Ünlü, hafif ticari yatırımını Türkiye'ye çekmek için yaptıklarını şu sözlerle açıkladı: Japonlara Ford Otosan'ın bilançosunu gösterip ticariden elde ettiği kârı anlattım..
Toyota Türkiye'nin ilk Türk CEO'su Tamer Ünlü, hafif ticari araç yatırımını Adapazarı'na çekebilmek için Toyota'nın tepe yöneticilerine Ford Otosan'ı örnek gösterdiğini söyledi. Toyota'nın gündemindeki hafif ticari araç projesi için Rusya, Fransa ve Japonya fabrikalarının da aday olduğunu belirten Ünlü, "Toyota'yı ikna etmek için uzun süredir uğraşıyorum. Kalitemizi ve başarımızı ispat ettiğimizi, bu proje için en doğru yerin Türkiye olduğunu sürekli söylüyorum. Bu yeterli olmazsa diye masaya Ford Otosan'ın bilançosunu koyup, 'Sadece hafif ticari araç üreterek, yılda 500 milyon doların üzerinde kâr ediyorlar' dedim" şeklinde konuştu.

ÜNLÜ'DEN YAKIN MARKAJ
Pazar günü İstanbul Park'ta düzenlenen F1 Türkiye Grand Prix'sinde görüştüğümüz Tamer Ünlü, hafif ticari araç projesini Adapazarı'nda yapmak için Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fujio Cho, Başkan Yardımcısı Katsuhiro Nakagava ve CEO Katsumi Watanabe'yi iknaya çalıştığını anlattı. Ünlü, şöyle konuştu: "Toyota, hafif ticari araç üretmek istiyor. Ama henüz bunu hangi fabrikada üreteceğine karar vermedi. Bir yıldır bu kararını bekliyoruz. Türkiye kuşkusuz önemli bir aday ama karşımızda rakip olarak Rusya, Fransa fabrikaları da var. Özellikle Rusya çok hızlı büyüyen ve önemli bir pazar. Şansı da fazla. Bakarsınız Japonya'da bile üretebilirler."