kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aviva’nın dünyadaki finans krizine rağmen ilk çeyrekte satışlarını yüzde 5 oranında artırdığını söyleyen Aviva CEO’su Andrew Moss, dalgalanmaya rağmen istikrarlı bir dönem geçirdiklerini belirtti. Avivasa Genel Müdürü Meral Egemen de, son dönemde Aviva’nın en başarılı birlikteliklerinden birinin Türkiye’deki ortaklık olduğunu belirtti.

'Brezilya demode oldu, bundan sonra TRIC'e bakmak lazım'

Furkan ALP LONDRA
Aviva Strateji Direktörü Sahay, herkesin BRIC diye adlandırılan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'e yoğunlaştığını, ancak Brezilya yerine Türkiye'yi içeren TRIC'in en önemli pazarlar olduğunu belirtti..
Avrupa'nın en büyük sigortacılık şirketi Aviva, büyüme stratejisinde Türkiye'ye önemli bir rol yükledi. Aviva CEO'su Andrew Moss, büyümede Avrupa ve gelişen pazaralara odaklandıklarını ve büyümenin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Moss, Türkiye pazarına güvendiklerini ve başarılı ortaklıklarından sonra satışlarını bu yıl sonunda yüzde 78 oranında artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Aviva'nın uluslararası basın konferansında konuşan Moss, Polonya, Romanya, Türkiye, Macaristan ve Rusya'nın potansiyel olarak gelecek vaad eden pazarlar olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de yeni birlikteliğimize odaklandık. Yerel pazarlara girdiğinizde ülkeyi, tüketiciyi çok iyi tanıyan bir partner gerçek başarıyı getirir. Önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye gelerek pazar gelişimini yerinde inceleyeceğim" dedi. Türkiye'de hayat ve emeklilik sigortası alanlarında lider olmayı planladıklarını söyleyen Aviva Strateji Direktörü ve Avivasa Yönetim Kurulu Üyesi Anupam Sahay da, Türkiye'nin en önemli portföy ülkelerinden biri olduğunu belirtti. Sahay, "Herkes BRIC'i (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) konuşuyor, bizim için ürün ve penetrasyon açısından asıl önemli olan Türkiye pazarı. TRIC (Türkiye, Rusya, Hindistan ve Çin) gerçek potansiyeli barındırıyor" dedi.

'POLİTİK DEĞİŞİKLİK NORMAL'
Türkiye'de Sabancı Grubu ile yaptıkları güçlü ortaklık ile başarıyı yakalayacaklarını kaydeden Sahay, son dönemde yaşanan siyasi gelişmeler ile ilgili olarak herhangi bir istikrarsızlığın sözkonusu olmadığını ifade ederek, "Türkiye'de politik istikrarsızlık değil, politik değişim yaşanıyor. Bu da çok normal bir durum" diye konuştu. Aviva'nın uluslararası finans krizinden etkilenmediğini ve iyi bir risk yönetimi gösterdiklerine işaret eden Sahay, "Herhangi bir subprime riski almadık. Risk yönetiminde başarılıydık. Dalgalanma döneminde istikrarlı büyümeye odaklandık"dedi.
Haberin fotoğrafları