kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yönetim kurulu başkanlığını Akın İpek'in yürüttüğü Koza Davetiye, geçen hafta Koza Maden'in halka arzının ertelendiğini açıklamıştı.

Kanaltürk, Koza'ya satıldı

Bugün gazetesinin sahibi Akın İpek'in şirketi Koza Davetiye, Tuncay Özkan'a ait Kanaltürk TV'yi satın aldı. İpek, Kanaltürk'ün 5 milyon YTL'lik borcunu da üstlendi..
Bugün gazetesinin sahibi olan Koza Davetiye'nin, Kanaltürk'ü satın aldığı açıklandı. Bu el değiştirmeyle birlikte Kanaltürk'te Tuncay Özkan'ın yerine yeni patron Akın İpek oldu. İpek Matbaacılık'ın bağlı ortaklığı Koza Davetiye, Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve kanalturk. com.tr internet sitesinin ana ortağı olan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri şirketinin yüzde 99.99 hissesini satın aldığını açıkladı. Yaşam TV ve yayın hizmetlerinin içinde; Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve www.kanalturk.com.tr internet sitesi bulunuyor. Şirketlerin İMKB'ye yaptıkları açıklamaya göre, satın alma işlemi Koza Davetiye'nin sahibi olduğu ATP İnşaat tarafından gerçekleştirildi.

'TV OLMADAN ÇOK ZOR'
Bugün gazetesinin de bağlı olduğu Koza-İpek Yayıncılık'ın sahibi olan Akın İpek, bir süredir alıcı arayan Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'ü ile yakından ilgileniyordu. Edinilen bilgiye göre Bugün, Kanaltürk'ün 5 milyon YTL civarında olduğu belirtilen borçlarını üstlendi. İpek daha önce bir röportajında TV alıp almayacaklarına ilişkin olarak şunları söylemişti: "Ya büyüyeceğiz, ya küçüleceğiz. Bulunduğumuz yerden memnun değiliz. Ben büyüme taraftarıyım. TV olmadan çok zor. Bir fırsat karşımıza çıkarsa elbette düşünüyoruz." Akın İpek, RTL-İpek-Sancak konsorsiyumu adı altında Sabah-atv ihalesiyle ilgilenmiş ancak daha sonra süreçten çekilmişti.