kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sururi Çorabatır

Turizmci jeneratör çalıştırıp fiyat farkını devletten isteyecek

HACER GEMİCİ
Turizmciler 14 Mayıs'ta Antalya'da Enerji Bakanlığı'yla görüşecek; jeneratör çalıştırıp aradaki fiyat farkının ödenmesini isteyecek ..
Elektrikte üretim ve tüketim bıçak sırtında ilerlerken, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte Güney'de olası kesintilere karşı Enerji Bakanlığı ile turizmciler Antalya'da buluşuyor. 14 Mayıs günü yapılacak zirvede Enerji Bakanı Hilmi Güler, sektör temsilcileri ile alınması gereken önlemleri konuşacak. Toplantıda daha önce Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin tüketimin pik yaptığı 11:00 ile 13:00 saatleri arasında turizmcilerin 'jenaratörlerini çalıştırarak' sisteme destek vermesi ve bu sırada oluşacak fiyat farkının kendilerine ödenmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor. Sadece Enerji Bakanlığı ve enerji KİT'leri de değil turizmciler de elektrikte nerelerden tasarruf sağlayabileceği konusunda çalışma yürütüyor. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, gece bahçe aydınlatmalarından, tasarruflu ampule, klimaların belirli dereceye sabitlenmesinden, çamaşırhane ve mutfaklara kadar birçok alanda ne kadar tasarruf edebilecekleri konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, "Geçen yılki kesintiler turizmcileri zor durumda bıraktı. Bu yıl aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Tasarrufla birlikte sadece devlet değil, turizmciler de kazanacak, ceplerinden daha az para çıkacak" dedi.

JENERATÖRSÜZ ÇIKMAM'
Bu arada elektrik kesilmesi korkusunun Güney sahillerinde konser verecek ya da program yapacak sanatçılara da sıçradığını anlatan Çorabatır sözlerine şöyle devam etti: "Geçenlerde bir sanatçı ile program konusunda anlaşma yapılıyordu, ilk şartı jeneratör oldu. 'Jeneratör yoksa sahne almam' dedi. Biz otelciler de aynı şekilde bakanların katıldığı bir panel, seminer ya da toplantı olduğu zaman ulusal elektrik sisteminden elektrik almak yerine jeneratörleri devreye sokuyoruz ki sıkıntı yaşanmasın."