kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Müdavimleri Bodrum'u terk etmiyor

BURCU ALDİNÇ
Çarpık yapılaşma almış başını gidiyor... Ama ne Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın "Bodrum bitti," itirafı, ne de bozulan ekolojik denge, buranın en gözde tatil merkezlerinden biri olmasını engellemiyor. Bu hafta itibariyle Bodrum sezonu başlıyor.....
Yan sayfada, çarpık yapılaşma, sahipsiz kalan 'hayalet villalar', izinsiz yapılan iskelelerle Bodrum'un nasıl çehre değiştirdiği ve eski Bodrum'dan artık eser kalmadığı anlatılıyor. Ama tüm bunlar bile Bodrum'un gözde tatil beldesi olmasını engellemek için yeterli olamıyor. Kızgın güneşin kendini hissettirmesiyle birlikte hava sıcaklığı 30, deniz sıcaklığı 20 dereceyi bulunca, kışın derin bir uykuya dalan Bodrum sonunda uyandı. Kış boyunca kapalı olan mekânlar, harıl harıl çalışmaya başladı. Önümüzdeki hafta, 19 Mayıs'ın resmi tatil olmasından da faydalanan tatilciler, şimdiden açık buldukları otellere rezervasyon yaptırmaya başladı bile. Kısacası gözü dönmüş bazı inşaat firmalarının ve onlara izin veren yetkililerin şehri bir beton yığınına çevirme çabalarına rağmen, müdavimlerinin kolay kolay Bodrum'dan vazgeçmeye niyeti yok gibi gözüküyor.

ŞEZLONGLAR BOYANIYOR
Her yıl okulların kapanmasıyla açılan ve okulların açılmasıyla kapanan Bodrum sezonu, bu yıl beklenenden daha erken açıldı. 15 Nisan itibariyle birçok mekân kepenklerini kaldırdı ve tadilat çalışmalarına başladı bile. Şu sıralarda Bodrum'da nereye gitseniz bir tadilat sesi yükseliyor. Birçok restoran ve bar çardaklarını onarıyor, şezlonglarını boyuyor, masasını sandalyesini yeniliyor. Kış boyunca eşini dostunu ağırlayan pansiyonlar, çoktan tadilatlarını bitirdi, mönülerini oluşturdu ve fiyat listelerini açıkladı bile. Ama hâlâ açılmamış birçok restoran, bar ve otel var. Haziran ayı itibariyle de klasik Bodrum mekânları bir bir açılmaya başlayacak. Mandal, Maça Kızı, Bianca bu yıl da 'in' olmaya devam edecek. Rakı-balık keyfi yapmak isteyenler ise soluğu Bitez ya da Gümüşlük'te alacak. Bodrum'da sahili ve denizi işgal eden iskelelerin yıkım çalışmaları başlatılmıştı. Ancak bu uygulama şimdilik sosyetik iskeleleri etkilemedi. Türkbükü'nde, Divan Palmira'dan Maça Kızı'na doğru olan kısımdaki iskelelerin yıkımları gerçekleşmedi. Aksine iskelesini yenileyen hatta genişletenler bile var. Kısacası bu iskelelerde bu yaz da 'happy hour' partiler son sürat devam edecek. Bunun yanı sıra 'Anadolu Yakası' olarak nitelendirilen ve daha çok orta halli kesimin gittiği bölümdeki iskeleler ise yıkıldı.