kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kafedaki

Bu yaz neler var?

Bodrum'da birçok mekân kışın kapılarını kapatıyor ve sezonla birlikte yeniden açıyor. Ama Küba gibi, yaz-kış açık olan mekânlar da var. Özellikle yazın yerli kesimin tercih ettiği Küba, turistlerin de gözde barlarından. Yaz-kış açık olan bir diğer mekân ise Helva. Biraz Türkçe müzik dinlemek, biraz da nostalji yapmak isteyenler Mehmet Helvacıoğlu'nun sahibi olduğu Helva'ya uğrayabilirler. Özellikle Bodrum yerlilerinin kışın tercih ettiği mekân turistlerden çok, tandık simaları ağırlıyor. Kalabalıktan kaçmak ve kaliteli Latin müzik dinlemek istiyorsanız Mavi'ye uğrayabilirsiniz. Bodrum'un içindeki bu küçücük barda canlı müzik eşliğinde Gypsy Kings dinleyip, şarabınızı yudumlayabilirsiniz.

GÖLTÜRKBÜKÜ'NE YENİ MEKÂN
Geçen yaz Nana Beach'in olduğu yeri bu yıl Mey Restaurant almış. Hem lezzetli balık yemek isteyen hem de eğlenceden fazla uzaklaşmak istemeyenler burayı tercih edebilir. Göltürkbükü bu yıl yeni bir mekâna daha kavuşuyor. İrfan Kuriş'in açacağı Kuum, 300 metre sahili, hamamı ve spası ile daha açılmadan herkesin diline dolandı bile. 15 Haziran'da açılacak otelde bir de Akdeniz mutfağına sahip restoran olacakmış.

ET İÇİN GURME BRUNCH İÇİN BİTEZ

Bodrum'da sadece balık restoranları ve Akdeniz mutfağı yok elbette. Yalıkavak Marina içerisindeki Gurme Restaurant, küçücük bir et lokantası. Ama füme etler, isli sosisler, sucuklar, ne arasanız var. Çökertme kebabı içinse Sünger Pizza'nın yolunu tutabilirsiniz. Pizzalarıyla da ünlü restorana özellikle gençler rağbet gösteriyor. Buradaki balık çorbası da oldukça güzel. Cumartesi-pazar kumsalda brunch keyfi için Bitez'in yolunu tutabilirsiniz. New Seasons'da saat 10.00'da başlayan brunch keyfi, 14.00'e kadar devam ediyor. Üstelik bir taraftan denize girerken, diğer taraftan yarım kalan kahvaltınıza devam edebiliyorsunuz. Açık büfe kahvaltıda hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar çeşit var. Kahvaltı için gidebileceğiniz diğer adresler ise Yunuslar ve Pan Pan Pastanesi. Karadenizli bir aile tarafından işletilen bu mekânlarda mutlaka çeşnili poğaçanın tadına bakın. Ev yapımı likör içmek içinse Limon Cafe'ye uğrayabilirsiniz. Geniş bir bahçeye sahip mekândaki falafel, humus, çökertme köftesi de oldukça güzel. Bodrum'un eşsiz manzarasını tepeden izlemek içinse Kafedaki'ye uğrayabilirsiniz.