kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Büyükanıt, resepsiyondan ayrılmadan önce az sayıda gazeteciyle yaptığı sohbette basına övgüler yağdırdı ve "Bugüne kadar benim basınla hiçbir sorunum olmadı" dedi. (Fotoğraf: Cengiz UYSAL)

Büyükanıt: Barzani'nin üslubunda değişiklik var

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, K. Irak yönetimi lideri Barzani'nin sözleriyle ilgili yorum yapmayacağını ancak üslubunu değiştirdiğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Büyükanıt: Barzani'nin üslubunda değişiklik var
Türkiye'nin Irak'a ve Kuzey Irak'a açılımı devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İsrail Milli Günü resepsiyonunda K. Irak bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani'nin 'Türkiye ile ilişkiler iyiye gidiyor' sözlerini değerlendirdi ve üslubunda değişiklik olduğunu belirtti. PKK'ya karşı mücadelenin teröristler kâbusu görene kadar devam edeceğini de söyleyen Büyükanıt, "Barzani'nin sözleriyle ilgili yorum yapmayayım ama üslup değişikliği var. Terör örgütüne karşı mücadelemiz, Türkiye'ye tehdit teşkil etmeyinceye kadar devam edecek" dedi. Büyükanıt'ın diğer açıklamaları şöyle:
* YAKINDA KANITLAYACAĞIZ: TSK yasal yetkiyi sonuna kadar kullanacak. Terör örgütüne karşı psikolojik üstünlük kazanıldı. Sürprizlerimiz var. Bunu ileriki günlerde kanıtlayacağız. Teröristler hedefe ulaşmayı, hayal bile edemez."
* KARAYILAN DEMEDİK: Biz isimden bahsetmedik. Oraya çok sık giden bazı insanların olduğu hedefleri vurduk. Basın benzetme yaptı. Vurduğumuz an orada kim vardı bilmiyoruz."
* TÜRKİYE'YE SIFAT KONMAZ: Türkiye için AB tarafından yöneltilen aşırı laikler ve demokratik laikler gibi tanımlara karşı olduğunu belirten Büyükanıt, "Ben sıfat koymalara karşıyım. Türkiye'ye çok sıfat koyuyorlar ama, Türk insanı kendi kendini tanımlama gücüne sahiptir. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana çok tanımlama yapıldı, Türk insanının bunları etiket olarak koymaya ihtiyacı yok" diye konuştu.
* TOPLUMU BÖLÜYOR: "Bu yaklaşımlar, toplumu ikiye bölen yaklaşımlar. Türkiye'de kutuplaşma olmamalı. Ama var... Türkiye'nin bu kutuplaşmadan kaçınması lazım. Kimsenin nasihate ihtiyacı yok."