kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Sahte protez' davasında 12 doktor ağır cezalık oldu

Yeni Haber
Bursa'da, SSK müfettişlerinin incelemesinin ardından ortaya çıkan 'sahte protez vurgunu'nda 12 hekim ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor.

Doktorların medikal şirketleriyle işbirliği yaparak resmi belgede sahtecilik yaptıkları iddia ediliyor. Hekimler hakkında 17'er yıl hapis cezası isteniyor.

Geçtiğimiz yıl, SSK müfettişlerinin incelemesinin ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından medikal malzeme satan işyerlerine yönelik düzenlenen operasyonda ilgisiz hastalara protez takılmış gibi göstererek devleti zarara uğratıkları öne sürülen 10 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Sanıklar, bir ay sonra büyük miktarda para ödeyerek tahliye edilmişti. Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmayı tamamlamasıyla sağlam kişilere protez takılmış gibi evrak düzenleyip devlet kurumunu 2 milyon YTL zarara uğrattıkları öne sürülen 19 kişi hakkında dava açıldı. 'Sahtecilik ve dolandırıcılık'la suçlanan sanıklar halen Bursa 2. ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Soruşturmanın ikinci ayağında ise medikal firma sahipleri ve çalışanlarıyla işbirliği yaparak devlet kurumunu zarara uğrattıkları öne sürülen bazı doktorlara da yargı yolu göründü. Bursa'daki 3 kamu hastanesinde görev yapan 12 hekim hakkında, 'Resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık'tan dava açıldı. 5'i Şevket Yılmaz, 5'i Çekirge ve 2'si Bursa Devlet Hastanesi'nde görevli 12 doktorun 18'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Sanıkların sağlam vatandaşların haberi olmadan sağlık karneleri üzerinden sahte belgeler düzenleyerek protez takılmış gibi göstererek devleti zarara uğrattıkları iddia ediliyor. Sanıkların, hastalara takılan ucuz malzemeleri ise değerinden çok daha fazla gösterdikleri de belirlendi. Bu arada, bazı vatandaşlar da medikal malzeme satan şirketlerin azizliğine uğruyor. Bazı şirketler, protez ve çeşitli cihazların faturasını kabarık tutunca vatandaşlar mağdur oluyor. Normalde değeri 300 YTL olan malzemeyi medikal şirketleri 3 bin YTL olarak gösterince Bağ-Kur ve SSK, faturaları kabul etmiyor ve olan vatandaşa oluyor.

CİHAN