kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kaymakam kızı"ndan öğretmene tokat

Yeni Haber
Çanakkale Çan İbrahim Bodur Stadı'nda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları esnasında Çan Kaymakamı Ahmet Ümit'in kızı, beden eğitimi öğretmeni Şenol Eker'e tokat attı. Eker'i döven kaymakam kızının öğretmen hakkında davacı da olması üzerine Eker'in, emniyete ifadeye çağrıldığı ve daha sonra da nezarethaneye alındığı öğrenildi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'nın da soruşturma başlatacağını söylediği olaylar şöyle gelişti:

İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencisi ve Çan Kaymakamı Ahmet Ümit'in kızı okul bando şefliğini yapıyor. Dün İbrahim Bodur Stadı'nda yapılan 19 Mayıs provaları sırasında, Kaymakam kızının bando çalışması bittikten sonra beden eğitimi öğretmeni Eker'in bandoyu susturması uyarısını dinlemediği, Eker'in aynı uyarıyı tekrarladığı, uyarı sonrasında kaymakam kızının Eker'e hakaret ederek tokat attığı öğrenildi. Eker'in tokat sonrasında kaymakam kızına müdahale ettiği, öğretmenlerin araya girmesine karşın kaymakam kızının öğretmene hakaretlerini sürdürdüğü iddia edildi.

ÖĞRETMEN NEZARETHANEYE ALINDI

Olay, statta görevli beden eğitimi öğretmenlerinin tutanakla durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Olay sonrasında kaymakam Ahmet Ümit'in kızının davacı olması sonucu öğretmenin emniyete ifadeye çağrıldığı daha sonra ise nezarethaneye alındığı öğrenildi. Öğretmen Eker'in nezarethaneye alınması üzerine onlarca öğretmen Emniyet Müdürlüğü önüne gitti ve Eker'in serbest bırakılmasını istedi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da olay üzerine dün gece Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'yı arayarak, olay hakkında bilgi aldı ve Vali Kırlı'dan Eker'in bırakılmasını istedi. Eker'in sabaha karşı serbest bırakıldığı öğrenildi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Çanakkale Valisi Kırlı, Savcının ve kendisinin olayla yakından ilgilendiğini bugün bir vali yardımcısı ve müfettişin olayı soruşturacağını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, "Çocuğuna sahip çıkamayan bir kişinin kaymakamlık makamında bulunmasını anlamıyoruz. Üstüne üstlük suçlu olmasına rağmen, sadece kaymakamın çocuğu diye, öğretmenin hiç de hak etmediği şekilde nezarete alınmasını hukuka, insan haklarına aykırı buluyor, Çan Kaymakamı ile ilgili her türlü hukuki girişimi ortaya koyacağımızın bilinmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

(ANKA)