kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GENSORU GÜNDEMDE... Anıtkabir'i ziyaret eden Baykal, polisin1 Mayıs'taki tutumunu Meclis'e taşıyacaklarını söyledi. Baykal, "Gensoruyu değerlendireceğiz. Bu Başbakan için mi olur, İçişleri Bakanı için mi bakacağız" dedi.

CHP'de 'yeni dönem' yönetimi belirlendi

Şenol ATEŞ / ANKARA
20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu'nun 11 ismi yenilendi. Sav, 80 kişilik PM'ye 8'inci kez seçildi. Yıldız'ın genel saymanlık koltuğuna ise Özyürek getirildi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni yönetimini belirledi. MYK'daki 9 yönetici yerini korurken, 11 yeni isim yönetime girdi. Genel Sekreter Önder Sav, 80 kişilik PM'de oybirliği ile yeniden seçildi. Sekiz yıldır genel sekreterlik koltuğunda oturan Sav, 9 yıl bu görevi yapan Kasım Gülek'e bir adım daha yaklaştı. Mahmut Yıldız'ın genel saymanlık koltuğuna ise Mustafa Özyürek oturdu. Sinan Yerlikaya ve Şerif Ertuğrul liste dışı kaldı, yeniler arasında Faik Öztrak, ile Nur Serter dikkat çekti. Baykal, MYK'ya girmesi beklenen Nesrin Baytok'uliste dışı bırakırken, DSP kökenli Erdoğan Toprak ve Rıza Yalçınkaya'yı yönetime aldı. Orhan Eraslan da tekrar Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Baykal, "Yeni bir dönem başlıyor. CHP olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluğumuzun da gereğini yapacağız" dedi.