kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ferit Şahenk Ergun Özen Hamdi Akın

'İniş çıkış olur, kriz beklentimiz yok'

Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk "Bizim bir kriz beklentimiz yok. Türkiye'nin bu yolda devam edeceğini düşünüyoruz" derken Akfen Grubu Başkanı Hamdi Akın da "İniş, çıkışlar olabilir. Krizlik bir durum görmediğimiz için tedbir de almıyoruz" dedi..
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türk ekonomisinde kriz beklentilerinin olmadığını söyledi. Bilkent ve Sabancı Üniversiteleri tarafından düzenlenen "MBA Forum 2008'' toplantısına katılmak üzere Antalya'ya gelen Şahenk, "Bizim bir kriz beklentimiz yok. Türkiye'nin son 6-7 yılındaki başarılara imza atan değişimlerin ve ekonomik yönetimin devam ettiği sürece, Türkiye'nin bu yolda devam edeceğini düşünüyoruz'' dedi. Ekonomi yönetiminin aynı heves ve karalılıkla işlerini devam ettirdiğini ifade eden Şahenk, reformların kesintiye uğradığı şeklindeki görüşleri paylaşmadığını kaydetti.

PİYASALAR DÜZELİYOR
Yatırımcının soru işaretini sevmediğini, bilinmeyen ortamdan hoşlanmadığını anlatan Şahenk, "Yatırımcı soru işaretini sevmez. Bilinmeyen ortamdan hoşlanmaz. Türkiye'ye yatırım yapan kurumlar dünya devleri, uzun vadeli bakıyorlar. Türkiye'ye bir günlük bakmıyorlar. Portföy yatırımcısıyla uzun vadeli yatırım yapanlar arasında fark vardır. Bu anlamda Türkiye ile ilgili bir kuşku yok'' dedi. Türkiye'nin dünyayla iç içe yaşayan bir ekonomisi olduğunu, dünyadaki değişimlerin, bu konudaki gerçeklerin Türkiye üzerinde de baskı oluşturduğunu vurgulayan Şahenk, şöyle konuştu: "Sadece gıda ve enerji fiyatlarından dolayı Türk ekonomisinin enflasyonu etkilenmiyor. Bütün ekonomiler etkileniyor. Dolayısıyla dünyadaki daralma, dünyayla beraber yaşadığımız için otomatikman Türkiye'ye de sıçrar. Dünyada herkes bu problemi aşmak için ele ele vermiş. Bunlar aşılmaya başladı zaten. Para otoriteleri gerekli değişimleri yapmaya başladı. Finansal piyasalar düzelmeye başladı. Zannediyorum ekonomiye olan etkisi çok derinleşmeden çözülecek diye bakıyorum. Biz son 7 senede yaptıklarımızı yapmaya devam ederek yine büyüme anlamında yatırımcıların iştahını kabardığı en öndeki piyasalardan biri olacağız diye bakıyorum. Türkiye'ye daha pozitif bakıyorum.'' Doğuş Grubu'nun İsviçre'nin Lozan kenti ile Mısır'ın başkenti Kahire'de Wolkswagen grubu ile yeni yatırımlar içinde olduğunu ifade eden Şahenk, sözlerini şöyle sürdürdü:

270 PORSCHE SATTIK
"İsviçre'nin Lozan kentinde, Volkswagen grubundan büyük bir bayilik aldık. İleride Volkswagen grubu ile çok daha değişik şeklide çalışmalarımız devam edecek. Volkswagen grubunun en büyük ithalatçılarından biri durumundayız. Kaliteli iş yaptığımızı gördükleri ve güven oluştuğu için hem Kahire'de, hem de Lozan'da iki bayiliği bize verdiler. Bunlardan biri Volkswagen ticari araç, diğeri de Porsche içindir. Türkiye'de 270 Porshe sattık.''