kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Açılınca beni Allah'la korkuttular

- Açılınca ne gibi tepkiler aldınız?
- Ailedeki büyükler beni Allah'la korkutmaya başladı. "Bu kız günahtan korkmuyor, şeytana inanmıyor, bu felakete gidecek," dediler. Orada keşfettim, Allah'ın nelere kullanıldığını. Bu çok üzücü bir durum. İnsanın ömrünün sonuna kadar Allah'a ihtiyacı var. Yalnız olmamak, kendini yalnız hissetmemek için. Allah inancı çok önemli ve Allah'la korkutmayı hiç doğru bulmuyorum.

- Bir kızınız var, Sümeyye, kapalı. Beş oğlunuz var. Çocuklarınıza iyi bir Müslüman olmayı nasıl anlatıyorsunuz?
- Herkes nasıl mutlu olacaksa o şekilde inansın. Çünkü mutlu bir insan kendisine de başkasına da zarar vermez. İnancımın beni mutlu etmesi gerekir. Kızım kendi isteğiyle kapandı. İstemeyerek kapanan kızlar hakkında kim sorumluluk yüklenmek istiyor? Kapalı Müslümanlar ve açık olanlar bu baskı altında kalan kızların sorumluluklarını üstlenmiyor. Problem bu. Problem isteyerek kapananlar değil ki.

- Gittikçe artan bir kutuplaşma var diyorsunuz. Bu nasıl yok edilir?
- Türkiye Müslüman bir ülke ve burada herkes İslamiyet'i de yaşamak istiyor. İster açık olsun ister kapalı. Gruplaşmadan dolayı oluşan mesafeyi aşmak gerek. Onu da tartışarak, konuşarak, birbirimizi anlayarak aşabiliriz. Korkusuzca soru sorarak... Başka dallarda nasıl sorular soruluyor araştırmalar yapılıyorsa, cevaplar isteniyorsa, dini konularda da cevap istenmesi lazım. İsterim ki, erkekler, bu tesettür konusunu güzel bir şekilde çözsünler. Sayın başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza seslenmek isterim. Peygamberimizin sözlerini örnek alsınlar. Kadınların bilgilenmesini sağlasınlar. Kadınlar kendi iradeleriyle tesettürü ya giysinler ya da bıraksınlar. Bu yasak da kalksın, tesettürle üniversitelere, devlet dairelerine girilmesi yasağı da kalksın.