kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Karnabahar musakka

Karnabaharı bol suda iyice yıkayın. Çiçek çiçek ayırıp, haşlayın ve tencereye dizin. Bir tavaya yağla birlikte, yemeklik doğradığınız soğanı koyup, kavurun. Kıymayı ve salçayı da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekince, tuzu ve biberi ekleyip, karıştırın ve ateşten indirin. Hazırladığınız kıymayı tenceredeki karnabaharın üzerine yayıp, bir su bardağı su ile 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serpip, sıcak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 adet orta boy karnabahar

* 4 çorba kaşığı kıyma

* 2 adet soğan

* 3 çorba kaşığı sıvıyağ

* 1 çorba kaşığı domates, biber salçası

* 1/2 demet maydanoz

* Tuz, kırmızı pul biber