kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Emekli yahnisi

Patatesleri küp küp doğrayın. Soğanı pişirip, salçayı ve patatesi de soğana ilave edin. Bu malzemeyi bir iki defa çevirdikten sonra küçük doğradığınız yeşil biberi ve bir bardak suyu da ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Patatesleri tencerenin bir kenarına alın. Dört yumurtayı, kıyılmış maydanozla çırpıp, yavaş yavaş tencereye ilave edin ve karıştırarak 5 dakika pişirin. Üzerine karabiber, pul biber ve kekik serpip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg. patates
* 1 adet soğan
* 1/2 demet maydonoz
* 4 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 2 adet yeşil biber
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kekik
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber

Sultan köftesi
Kıymaya soğan, ekmek, tuz ve karabiber koyup, iyice yoğurun. 12 adet köfte hazırlayıp, elinizle yassılaştırın. Köftelerin üzerine gravyer peyniri koyup, diğer bir köfteyle üzerini kapatın. Bu şekilde altı tane köfte hazırlayın. Peynirin hiç gözükmeyecek şekilde olmasına dikkat ederek hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Makarna veya sebze ile servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 dilim bayat ekmek
* 6 adet gravyer peyniri
* Tuz
* Karabiber

Kol böreği
Haşladığınız patatesleri çatalla ezin. Soğanı bir çorba kaşığı yağla kavurup, patatesleri ilave edin. İyice kavurduktan sonra bir kenarda bekletin. Bir kapta sütü, yağı ve 1 yumurtayı çırpın. Yufkayı tezgahın üzerine yayıp, üzerine bu karışımdan sürün. Diğer yufkayı da üzerine koyup, ikinci yufkanın üzerine de sütlü karışımdan sürün. Yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayın. Hazırladığınız yufkanın ortasına patatesli harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. 'U' şeklinde döndürüp, iki ucunu içeri doğru kıvırın. Tepsiye yerleştirdiğiniz böreğin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet yufka
* 3 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 2 adet yumurta