kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Portakallı pilav

Pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda en az bir saat bekletin ve nişastası gidinceye kadar yıkayın. Bir tencereye yağı koyun, eriyince suyu ve portakal suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci, şekeri ve tuzu ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika pişirin. Piştikten sonra portakal kabuğunu da ilave edip, karıştırın ve servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 3 su bardağı pirinç

* 1 su bardağı portakal suyu

* 2 su bardağı su

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* 3 adet kesme şeker

* 1 portakal kabuğu rendesi

* Tuz