kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sebze çorbası

Sebzeleri bol suyla yıkayıp ayıkladıktan sonra doğrayın. Bir tencereye kemiklerle beraber sebzeleri koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra mercimeği de ekleyin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra malzemeyi süzgeçten geçirin ve suyunu tekrar ateşe alın. Kaynamaya başlayınca şehriye veya pirinç ilave edin. Şehriyeler pişince üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin. Kızarttığınız ekmekle servis yapın.

MALZEMELER
5 kişilik
*
1-2 adet dana kemiği
* 250 gr. ıspanak
* 2 adet havuç
* 2 adet patates
* 1 adet pırasa
* 2- 3 yaprak kıvırcık salata
* 2 yaprak lahana
* 1 adet kereviz
* 1 adet soğan
* 4-5 dal maydonoz
* 1 kahve fincanı mercimek
* 1 kahve fincanı şehriye veya pirinç
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 dilim bayat ekmek
* Tuz
* Yeterince su

Sefa böreği
Bir çorba kaşığı yağla unu kavurun. Una yavaş yavaş süt ilave ederek boza kıvamında pişirin. İçine tuz, karabiber ve küçük küçük doğradığınız sosisleri ekleyip, karıştırın. Yufkayı yayıp, önce dörde, sonra her parçayı ortasından bir daha keserek, üçgen şeklinde sekiz parçaya ayırın. Yufkaların geniş uçlarına hazırladığınız içten koyup, sarın. Tüm yufkaların sarılması bitince, kızdırdığınız yağda tüm börekleri kızartın. Böreklerin üzerine sarmısaklı yoğurt döküp, kırmızı biber serpip, servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet yufka
* 2 adet sosis
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sarmısaklı yoğurt
* Sıvıyağ (kızartmak için)
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber

Tahinli patates
Patatesleri haşlayıp, soğuttuktan sonra küp küp doğrayın. Bir demet maydonozu ince ince kıydıktan sonra patateslere ilave edin. Kırmızı biber ve karabiberi de serpip, karıştırın. Ayrı bir kasede tahini; limon suyu, sarmısak ve sıvıyağla çırpın. Hazırladığınız bu sosu patateslerin üzerine gezdirip, servis yapın.

MALZEMELER
*
1/2 kg. patates
* 1 demet maydonoz
* 1 su bardağı tahin
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 limonun suyu
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber