kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''İnternetle şantaja'' 2 yıl hapis

Yeni Haber
Adana'da bir hemşireden, girdikleri ilişkinin görüntülerini internette yayınlayacağını söyleyerek para istediği öne sürülen kişi, 2 yıl hapis ve 4 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Adana 1'inci Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu olarak yargılanan Murat Köse (27) ile müşteki hemşire G.N.Ç (20) ve olaya karışan tanık Kadir Ayyıldız (25) hazır bulundu.

Köse, ifadesinde, G.N.Ç'ye şantaj yaptığını itiraf ederek, ''Suçumu kabul ediyorum. Bir hata yaptım. Kendisinden özür diliyorum'' dedi.

G.N.Ç ile Yılmaz adlı arkadaşı aracığıyla tanıştığını anlatan Köse, ''Yılmaz, arkadaşı Kadir Ayyıldız'ın G.N.Ç ile cinsel ilişkiye girip toplam 7 bin YTL'sini aldığını söyleyerek, benden G.N.Ç'ye yardımcı olmamı istedi. G.N.Ç'yi aradığımda Ayyıldız'dan parasını almam için yardım istedi. Kadir'i buldum ve G.N.Ç. ile telefonla görüştürdüm.

Parayı ödeyeceğini söyledi. Daha sonra G.N.Ç. beni arayıp görüşmek istedi. Buluştuk, kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdik'' dedi.

Köse, bin 400 YTL kredi kartı borcu olduğunu ifade ederek, ''Ödeyemediğim için G.N.Ç'ye, 'cinsel ilişkiye girerken görüntüledim. 500 YTL verirsen sana veririm yoksa internette yayınlarım' dedim. O da 'tamam' dedi. Ancak parayı vermedi. Telefonlarıma cevap vermeyince 'Bende görüntü yok. Sen de ben de birbirimizi rahatsız etmeyelim' şeklinde mesaj attım'' şeklinde konuştu.

G.N.Ç. ise Köse'nin kendisini arayıp Ayyıldız'daki parasını tahsil edebileceğini söylediğini ifade ederek, ''Teklifini kabul ettim. Kendi rızamla kendisiyle iki kez cinsel ilişkiye girdim. Sonra, cinsel ilişki sırasında görüntüleri çektiğini ve internette yayacağını söyleyerek benden şantajla 500 YTL istedi. Köse'den şikayetçiyim. 7 bin YTL'mi alan Kadir'den de şikayetçi oldum'' dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kadir Ayyıldız da G.N.Ç'den aralıklı olarak 7 bin YTL borç aldığını söyleyerek, ''Borcumu kabul ediyorum. Ödeyeceğim'' dedi.

Mahkeme hakimi, Köse'yi ''şantaj'' suçundan 2 yıl hapis ve 4 bin YTL para cezasına mahkum etti.

(AA)