kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

3 gün boyunca tecavüz iddiası

AA
Yeni Haber
Burdur'un Bucak ilçesinde 17 yaşında bir genç kızın, eski nişanlısı tarafından kaçırılarak 3 gün boyunca tecavüze uğradığı ve zorla evlendirildiği öne sürüldü. Olaya karıştıkları iddiasıyla 7 kişi tutuklandı.

Bucak'ın Çavuşlar Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan ve mermer fabrikasında çalışan F.M'nin (17), 22 Nisanda, bir süre önce ayrıldığı eski nişanlısı İ.T. (25) tarafından, İ.T'nin babası ve arkadaşlarının yardımıyla zorla otomobile bindirilerek kaçırıldığı ve Ağlasun ilçesine götürülerek bir evde alıkonulduğu iddia edildi.

Ailesinin, ''Kendi rızasıyla eski nişanlısına kaçtığını'' sandıkları genç kızın, Ağlasun'da zorla alıkonulduğu evde İ.T. tarafından tecavüze uğradığı ve zorla nikah kıyıldığı da öne sürüldü.

Genç kızın bir süre sonra Bucak'taki ailesinin yanına dönmesiyle ortaya çıkan olayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucu, İ.T, kaçırma ve tecavüz olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla yakalandı.

Kaçırma ve alıkoyma olayına yardım ettikleri iddia edilen İ.T'nin babası D.T, arkadaşları İ.D, V.C, G.S, SS. O.T. ve M.S'nin gözaltına alındıkları öğrenildi.

İ.T. tecavüz, kaçırma ve hürriyeti tahdit suçlarından, ev sahibi V.C'nin de aralarında bulunduğu 6 arkadaşı ise kaçırma ve alıkoyma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Baba D.T. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tecavüze maruz kaldığı öne sürülen F.M'nin sağlık kontrolü ve tedavisinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildiği bildirildi.