kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Avukatlığını yapmam'

ANKARA
Avukat olarak herkesi en iyi şekilde savunacağını düşündüğünü söyleyen Çubukçu, 14 yaşındaki kız çocuğuna tacizde bulunan Üzmez'i savunamayacağını vurguladı..
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez, kadından sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da tepkisine neden oldu. Çubukçu, "Bazen avukat olarak herşeyi en iyi şekilde savunabileceğimi düşünürdüm; 'acaba hangi dava geldiğinde savunamam' diye... Çocuklara yönelik istismarı savunamayacağımı düşünürüm" dedi. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi toplantısının açılışında konuşan Çubukçu, Üzmez hakkındaki olayla ilgili tahkikatın tamamlanmadığını, henüz açılmış bir dava da bulunmadığını vurguladı. Çubukçu, böyle bir olayın gerçek olması durumunda savunulacak hiçbir yönünün olmayacağını söyledi. Çocukların mağdur olduğu konularda hassasiyetinin had safhada olduğunu belirten Çubukçu, "Çocuklar sadece çocuk oldukları için korunmaya muhtaçtır ve çocuk oldukları için mağdurdur. Burada karine, çocuğun masumiyeti karinesidir. Benim burada her zaman taraf olduğumda tercih edeceğim yan, tabi ki çocuklar ve çocukların yanında olmaktır" dedi. Çubukçu, "İnsani, vicdani ve hukukçu olarak hiç bir şekilde kabul edilemez" diye nitelediği olayı savunamayacağını belirtti.

YAKINDAN İZLİYOR
Çubukçu, Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda korumaya alınan 14 yaşındaki kız çocuğuyla "uzaktan ama yakın" ilgilendiğini belirterek şöyle konuştu: "Mağdur çocuktan bahsediyoruz. Bu konunun en iyi şekilde nasıl toparlanacağıyla ilgiliyim. Çocuk psikiyatristleri, uzmanlar görüşüyorlar. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir düşünce yapısına, sağlıklı bir ortama kavuşur."