kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pittbull hediye edene 3 bin YTL ceza

Yeni Haber
Isparta Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanların üretimi, satışı, reklam, takas ve hediye edilmesinin yasak olduğunu söyledi. Büyükküpçü, buna uymayanlar hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre hayvan başına 3 bin YTL para cezası verilerek hayvanlarına el konulduğunu belirtti.

Hayvanları Koruma Kanunun 2004 yılında yürürlüğüne girdiğini ifade eden Büyükküpçü, hayvan sahiplerinin uymak zorunda oldukları bir takım kurallar olduğunu hatırlattı. Hayvan sahiplerinin İl Hayvan Koruma Kurullarına bildirimde bulunarak kayıt yaptırmaları gerektiğini anlatan Büyükküpçü, altı ay içerisinde de hayvanlarını kısırlaştırdıklarına dair belgeyi koruma kurullarına teslim etmek zorunda olduklarını belirti.

Büyükküpçü, hayvan sahiplerinin uymaları gereken kuralları şu şekilde sıraladı: "Köpeğine ve kendisine ait bilgileri belediyeye kayıt yaptıracaklar. Adres değişikliği olması halinde ilgili belediyeye bildirilecek.

Köpeğin ölmesi halinde köpeğine ait bilgi ve belgeleri 7 gün içinde belediyeye teslim edecek. Mesken dışında dolaştırılan hayvanların dışkılarını temizleyeceklerdir. Köpeğin üzerinde belli bir uzaklıktan görülebilecek şekilde tasarımlanmış ve geceleri yansıtıcı özelliği olan bir tasma takılacak. Köpeğin gezdirilmesi sırasında dayanıklı malzemelerden yapılmış ağızlık takacak ve binada tehlikeli bir köpek olduğunu belirten uyarı levhaları köpeğin olduğu binanın tüm giriş yerlerine asacaklardır."

(CİHAN)