kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maltepe'deki Teknosa deposu 1.000 konutluk proje olacak

MENEKŞE ATASELİM
Sabancı Holding şirketlerinden Eksa'nın Maltepe Cevizli'deki 56 dönümlük arsasına Yapı Merkezi tarafından bin konut inşa edilecek. Daire fiyatları henüz belirlenmedi..
Konut projelerinde kat karşılığı modeli Sabancı'ya da cazip geldi. Sabancı Holding'e bağlı dış ticaret şirketi Eksa'nın sahibi olduğu Maltepe Cevizli'deki 56 dönümlük arsa için Yapı Merkezi ile kat karşılığı proje anlaşması yapıldı. Anlaşmaya göre, Yapı Merkezi, bugün Teknosa'nın depo olarak da kullandığı binasının yer aldığı arsada bin civarında konut inşa edecek. Eksa ile bir niyet protokolü imzaladıklarını bildiren Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, "İstanbul'un kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olarak algılanan Maltepe'de yapacağımız bu proje de kentsel dönüşümün bir ayağı şeklinde görülebilir" dedi.

'Çok iddialı bir şey yapacağız'
Yapı Merkezi'nin patronu Arıoğlu, bölgenin planlarının yeni onaylandığını ve projenin buna bağlı olarak yeniden şekillendirildiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Bazı itiraz süreçleri oluştu. O nedenle konut sayısını net olarak söyleyemiyoruz ve projemizi yeniden şekillendiriyoruz. Fakat bin konutluk bir işten söz edebiliriz. Zaten projenin yeri, arsanın sahibi, müteahhidi belli." Konutların satış fiyatında da henüz bir karar vermediklerini dile getiren Arıoğlu, hangi gelir grubuna yönelik bir proje olacağının kesinleşmediğini söyledi. Arıoğlu, Eksa ile yaptıkları kat karşılığı anlaşmanın 'konut satışlarından yüzde' biçiminde olduğunu hatırlatarak, kimin ne kadar pay alacağı yönünde açıklama yapmadı. Arsa için 2 yıldır görüşmelerinin devam ettiğini belirten Arıoğlu, projenin inşaatının bu yıl içinde başlayacağını kaydetti. Maltepe'de ve İstanbul'un pek çok farklı bölgesinde bu şekilde değerlendirilebilecek çok sayıda arsa olduğunu da belirten Arıoğlu, "Ancak bu değerlendirmeleri yapmak için gidilmesi gereken çok yol var" diye konuştu.