kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Birkaç tesbit

1) "Dürüstlük", kapsamlı bir konu. Helal kazanç kadar, ahlaklı davranışı da içeriyor. Mesela, siyasette. Yıllarca suspus oturmuş olanların birdenbire dili çözüldü; gözleri yanlışları yeni görmeye başladı. Çürük elmalar dökülüyor. Sahi, biz bu filmi daha önce seyretmemiş miydik?
2) Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde Başkan Haşim Kılıç, hakimlerin misyon üstlenmemesi ve tarafsız davranması gerektiğini söyledi. Konuşmanın en temel noktası buydu. TESEV'in bir araştırmasında, "hukukun üstünlüğü" mü, yoksa "devletin korunması" mı sorusuna, savcı ve hakimlerin çoğu "devletin korunması" cevabını vermişti.
Kılıç'ın "ince ayar" yapmaya yönelik sözleri, uzun yılların alışkanlığını yıkabilir mi? Malum, can çıkar, huy çıkmaz.
3) Basında kavga, daima, "keskin sirke küpüne zarar verir" özdeyişiyle uyumlu bir seyir izler. İki yumurta tokuşunca, biri kırılır, diğeri çatlar. Doğan Grubu'ndaki arkadaşlar... maalesef geçmişte alet olduğunuz işler, art niyetli davrandığınız izlenimini yaratıyor. Lütfen, sütten çıkmış ak kaşık edaları takınmayınız. Zira, cemaziül evvelinizi biliyoruz. Kamu yararını kollamak değil, rakibi güçten düşürmek niyeti apaçık sırıtıyor.