kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Aslan terbiyesi

"Devlet Başkanı" Evren, 3 Ekim 1983'te Kara Harp Okulu'nda, yani bugünün birçok subayının da önünde, çoğu işkenceden geçirilmiş subay, astsubay ve askeri öğrenci için şunu demişti:
"Bir milletin içinde her zaman hainler çıkabilir. Bizde de çıkmıştır, türemiştir. Fakat bu hainler Silahlı Kuvvetler içinden ve hele Harbiye'den çıkarsa, ben ona hain lafını bile az görürüm... Evvela Silahlı Kuvvetler'den atılmışlardır, sonra adaletin pençesine teslim edilmişlerdir. Cezalarını göreceklerdir."
İşkence pençesinden sonra "Adalet pençesi"ne teslim edilenlerin hemen hepsi beraat etti sonradan. Ama, yargısız, emirle "hain" sayılıp "önce ordudan atıldıkları" için çocuklarının rızkları, hakları ile itibarları Evren ile kurmaylarının dişinde, işkence tezgahlarında, hücrelerde kaldı.
O konuşmayı dinleyen subay ve Harbiyeliyi tahayyül edin.
O gözdağının, hukukta karşılığı olmayan haksızlık ve baskının, "hain" suçlamasının tanığı olup etkilenenleri.
Mesela bizim sektörde "fikrinden, bağımsız tavrından ötürü atılan gazeteci", sadece onun cezalandırılması manasına gelmez.
Esas, geride kalan "aslanların terbiyesi", boyun eğmesi, kırbacın şaklaması bir yana, kırbacı tutan eli öpmesinin yetmesidir! Yani bizde öyledir.
İşte Meclis'te, MHP'lilerin bile oy verdiği o önerge AKP oylarıyla reddedildi.

Yarın:
Hainler ile iyi çocuklar