kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EŞİNİ KORUDU... Kıvılcım Özcan eşi ile ilgili yapılan yorumlara isyan etti. Göreve başladığı ilk gün eşini kapıdan uğurlarken basına böyle poz veren Kıvılcım Özcan, eşinin maaşı ile ilgili haberler çıkınca gazetecilere kızdı.

Bayan Özcan: Yaş ile maaş sorulmaz

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
YÖK Başkanı Özcan'ın eşi Kıvılcım Özcan, "Gelişmiş ülkelerde yaşınız maaşınız sorulmaz. Garipsedim" açıklaması yaptı..
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a yönelik eleştiriler Bilkent Üniversitesi ekonomi bölümünde öğretim üyesi olan eşi Kıvılcım Metin Özcan'ı kızdırdı. Eleştirileri ağır bulan Kıvılcım Özcan, "Bir ailenin böyle silkelenmesi doğru mu" diye sordu. Özcan, "Gelişmiş ülkelerde yaşınız maaşınız sorulmaz" dedi. Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonuna eşi ile birlikte gelen Kıvılcım Metin Özcan, göreve geldiği günden bu yana eşiyle ilgili yapılan ağır eleştirileri nasıl karşıladığını anlattı. Kendisini en çok üzen olayın maaş konusu olduğunu ifade eden Özcan şöyle dedi: "Gelişmiş ülkelerde kişilere özel şeyler konuşulmaz, hele maaş, para hiç konuşulmaz. Yaşınızı soramazlar. Bunlar çok özel şeyler. Ben biraz garipsedim, hoş olmadı. Üstelik böyle bir maaş yoktu. Bir sabah uyanıyorsunuz. 'Bak hanım gazetenin ön sayfasındayız. Maaşım 15 milyar olmuş.' Bu komik."

ÇOCUKLAR ETKİLENDİ
Kıvılcım Özcan, eşinin maaşının yükseldiğini öğrendikten sonra çocuğun taksitlerini ödemesini istediği yönündeki sözlerinin ise espri olduğunu belirterek, "Oğlum Bilkent'te yuvaya gidiyor. Kurum yuvası ücreti ne olabilir ki. Ben de Bilkent Üniversitesi'nde dolgun bir ücretle çalışıyorum" dedi. Kıvılcım Özcan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bürokratı ile yaptığı konuşma, eşinin Meclis Başkanı Köksal Toptan'la yaşadığı diyalog sonrası gelen eleştiriler nedeniyle de çok yıprandığını söyledi. Özcan, şöyle konuştu: "Rahatsızlandım. Tansiyonum değişti. O'nu sarsmadı, çünkü çok güçlüdür. Ben ve iki büyük evladı çok üzüldük. Birisi üniversite öğrencisi. Etkilendi. Diğeri ODTÜ Koleji'nde okuyor. Arayıp 'Kıvılcım ablacığım böyle mi?' diye soran kız kardeşi bir televizyon programından ağabeyine söylenen sözler nedeniyle sabaha kadar ağladı. Düşünün bir ailenin böyle silkelendiğini. Yazık bize böyle. "