kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
POLİS VE GÜVENLİK ATTI Kızı Selin'e çarpan Faruk Kalkavan'ın serbest bırakıldığı önceki günkü duruşmada isyan eden acılı anne dün bir darbe de Ankara'da yedi. Anne Yalçın "Adalet bir gün herkese lazım olacak" dedi.

Adalet Bakanlığı'nda karga tulumba adalet

Enis YILDIRIM ANKARA
Nazmiye Yalçın, kızına çarparak ölümüne yol açan Faruk Kalkavan'ın serbest kalmasını şikâyete gittiği bakanlıktan sürüklenerek dışarı atıldı..
Kızı Sinem Yalçın'a çarparak ölümüne yol açan Faruk Kalkavan'ı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakan hâkimi şikâyet için Adalet Bakanlığı'na gelen anne Nazmiye Yalçın, bir yetkiliyle görüşemediği gibi yaka paça kovuldu. Sinir krizi geçiren acılı anne Yalçın, hastaneye kaldırıldı. İstanbul'da 3 ay önce O-1 Karayolu Acıbadem mevkisinde özel aracıyla moda tasarımcısı 29 yaşındaki Sinem Yalçın'a çarparak ölümüne neden olan, ünlü armatör İhsan Kalkavan'ın yeğeni Faruk Kalkavan'ın önceki günkü duruşmada serbest bırakılması üzerine isyan eden acılı anne Nazmiye Yalçın, dün sabah küçük kızı ve kız kardeşi ile birlikte soluğu Adalet Bakanlığı'nda aldı. Nazmiye Yalçın, Bakan Mehmet Ali Şahin ile görüşmek istedi. Bakan, Anayasa Mahkemesi kuruluş yıldönümü töreninde olduğu için görevliler müsteşar yardımcılarına yönlendirdi. Ancak hiçbir yetkili Nazmiye Yalçın ile görüşmek istemedi. Acılı anne kimseyle görüşemeyince tepki gösterdi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri ve polisler zorla bakanlık dışına çıkardı. Adalet Bakanlığı önünde güvenlik görevlilerine direnen Yalçın, "Adalet aramak için geldim" diye bağırdı. Elinde Türk bayrağı taşıyan kızı ile birlikte gözyaşı döken ve bakanlık binasını terk etmek istemeyen Nazmiye Yalçın, ambulansla hastaneye götürüldü. Yalçın'ın ayağında ezikler olduğu belirlendi.

ÜSKÜDAR'DAN TELEFON
Hastaneden taburcu olan acılı anne Nazmiye Yalçın bakanlık görevlilerinin önce kendileriyle yakından ilgilendiği belirterek, "Daha önce İhsan Kalkavan ile birlikte gördüğüm bir bakanlık çalışanı, müsteşar yardımcısının odasına girince her şey değişti. Bize kabul edecek olan müsteşar yardımcısı 7-8 güvenlik görevlisine talimat vererek, bizi kovdu. Biz odaya girmek için hazırlık yaparken Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan telefon ile aradılar. Adalet aramak üzere Ankara'ya geldik. Fakat dövüldük ve geri dönüyoruz. Bu adalet bir gün herkese lazım olacak" dedi. Baba Sinan Yalçın ise reddi hâkim talebinde bulunacaklarını ve konuyu AİHM'ye kadar taşıyacaklarını söyledi
Haberin fotoğrafları