kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Metalica'nın davulcusu Lars Ulrich.

Metallica da internet çağına giriyor

Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, grup olarak internete karşı olmadıklarını, Guitar Hero gibi oyunları da çok sevdiklerini söyledi..
Ünlü rock grubu Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, Rolling Stone dergisine yaptığı açıklamada internet ve popüler müzik oyunu Guitar Hero hakkındaki görüşlerini anlattı. Ulrich, metal müzik meraklılarını ilginç kılan özelliğin, onları tanımlamanın neredeyse imkansız olması olduğu görüşünde: "Onları kategorize etmek mümkün değil. Tanıştığım bazı aileler, Metallica sayesinde ortak noktalarımızı keşfettik diyor. Oysa benim 20'li ve 30'lu yaşlarımda bu tür olaylar hiç yoktu. Hiç böyle bir his yaşadığımı hatırlamıyorum."

iTUNES'A KARŞI DEĞİLİM
Ulrich, dünya çapında büyük ilgi gören ve oyuncuların müzisyenleri yönettiği Guitar Hero ve Rock Band gibi oyunlar için de "Bu oyunlar süper. Bilgisayar oyunlarının çok olumlu yanları var. Çocuklarınızın bilgisayar karşısına geçip size Deep Purple, Black Sabbath ve Soundgarden'dan bahsetmesi olağanüstü bir durum," diyor. Peki 'korsanla mücadele' adı altında büyük plak şirketlerinin avukatlığına soyunduğu için özellikle gençler tarafından öfke toplayan Metallica, internette satılan şarkılar hakkında ne düşünüyor? "Diyelim ki son müzik dükkânı da kapanıyor, muhtemelen böyle bir durumda Fade to Black'i kapanış şarkısı olarak çalardım, ama olayın bu aşamaya geleceğini zannetmiyorum. iTunes'dan bahsediliyor. Tamam, ben de kullanıyorum ve karşı değilim. 15 sene önce CD'ler piyasaya çıktı ve eski kayıt teknolojileri de hemen yok olmadı. Müzik dükkânlarının kapanacağını, en azından büyük şehirlerde böyle bir durum yaşanacağını sanmam. Beni asıl endişelendiren, ufak şehirlerdeki durum. O ruhsuz megastore dükkânlarına karşıyım."
Haberin fotoğrafları