kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Lost dizisinde Sawyer ve Kate karakteri bir küs bir barışık bir ilişki yaşıyor.

Cinsel açlık tehlikesi

SAMİ TOSUN
İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın Türkiye'de öldürülmesinden sonra Şenay Düdek, tehlikeye parmak bastı: Ortam cinsel açlık kokuyor!.. Lost'un jönü Sawyer bile bu memlekette güvende değil.....
Çok acımasızsınız sayın okurlar. Tamamen sizin yüzünüzden, son birkaç haftadır bunalımdan bunalıma sürükleniyorum ki, bu, 1929 Büyük Buhran dönemi dünya için ne mana ifade ediyorsa, benim için öyle bir şey. Evet efendim, gerek 'feysbuk' olarak tanınan siteden, gerekse bizzat elektronik postalardan, "Yazılarınızı severek okuyoruz ama lütfen fotoğrafınızı değiştirin," muhtevalı mesajlar alıyorum, yoğun olarak. Yani ne demek istiyorsunuz sayın okurlar? Çirkinsin!..

SEKS SKANDALI
"Yok, rica ederim," diyen nazik okurlarımızın sesini duyar gibi oluyorum. Hayır efendim, benden nefret edin ama bana acımayın. Neticede malzeme bu!.. Hangi açıdan çekerseniz çekin, fotoğraf aynı! Ne yapayım? Bu vakitten sonra, köşeye Lost'un Sawyer'ının resmini de koysam, hanım okurlarımız çığlıklar atarak bana doğru koşmayacak herhalde!.. Beni böyle sevmenizi rica ediyorum... Sahi, bizim memleketimiz neden bu kadar acayip bir memleket? Sawyer geliyor, basın toplantısı yapıyor, bir hanım kendisini -İngilizce olarak- kucaklamak istediğini söylüyor ve yarım akıllı, yarım İngilizceli arkadaşlar hemen ortamdan bir 'seks skandalı' damıtıp haber bültenlerine, magazin şeylerine, gazete sayfalarına falan hadiseyi 'sevişme isteği' olarak havale ediyor! Vallahi gözü dönmüş milletin!..

FEMİNEN DURUŞ
Tabii LeMan dergisi de fırsatı değerlendirmiş, kapağında Sawyer'a otostop çektirmiş, onu kamyonuna alan gözü dönük kamyoncu abi direkt olaya girmiş, elin Sawyer'ına elle sarkar vaziyette resmedilmiş. Hayır, mevzu o değil, kamyona bir yazı detayı yapmışlar ki, hangi sapık zihniyetin eseridir bilemiyorum: "Neskafe bile üçü bir arada, ben hâlâ yalnızım!.." Eh, Pippa Bacca skandalına bir atıf da var tabii... Dedim ya, bizim memleket tuhaf. Elin barış elçisine tecavüz edip öldüren de bu toprağın dokusu, yaşanan trajediye karşı müthiş bir duyarlılıkla kendini paralayan 'aydın zümre' de... Tabii 'aydın zümre', kadıncağız öldürülmeden evvel onun barış yürüyüşü hakkında en ufak bir fikir sahibi değil, medya farkına bile varmamış, hani belki bu hadise duyurulsa ona göre önlem alınırdı falan, hiçbiri yok. Ama her şey olup bittikten sonra, herkeste bir Pippa Bacca sevgisi, abartılı gösteriler... Milliyet Pazar ekinde gelinlikduvak kombinasyonuna bürünmüş ünlü hanımlar toplu bir feminen duruş sergiliyor.

DÜDEK ŞOKE ETTİ
Tabii bu feminen duruş, bir toplumsal mesaj olayıyla da iç içe geçmiş. Misal, bir nevi toplu nikah fotoğrafı çektiren hanımlardan Şenay Düdek, "Biz hâlâ cinsel açlık çeken bir toplumuz. İzmir'de çok modern bir ailenin kızıyım ama adet görmeye başladığımda verem oldum diye bunu ailemden üç gün saklamıştım," sorumlu açıklamasında bulunmuş. Şimdi, bu fena bir durum tabii... Aslına bakarsanız, ekranlardan sürekli beynimizi düden Şenay Düdek Hanım'ın bu açıklamasına neresinden yaklaşacağıma uzun süre karar veremedim ben. Yani, Şenay Hanım, memleketteki açlık tehlikesi uyarılarından çok daha ciddi bir tehdide, kronik cinsel açlık tehdidine 'barnak' basmış, iyi de etmiş fakat diğer mesele hakikaten şoke edici. Şenay Hanım ilkokul itibarıyla Verem Savaş Dispanserleri ve ilköğretim kurumları işbirliğiyle her minik Türk çocuğuna belletilen veremi, genç kızlığa adım attığı sırada bile başka adreslerde arıyorsa, memleketteki eğitim düzeyine mi kızmak lazım, Şenay Hanım'ın düdekliğine mi, bu denklemi çözemedim.

SAWYER NE YAPSIN?
Hayır, müthiş ekonomi yorumcumuz Meral Tamer Hanım da, gaza gelip Pippa Bacca'nın bıraktığı yerden, gelinlikli-duvaklı yola devam edip etmemeyi düşünüyormuş. Kaygı duydum... Bir arkadaşım, "Meral Hanım'a da saldırmazlar artık! O kadar da değil!" gibisinden konuştu, beni rahatlatmaya çalıştı ama beyhude. En son bu gözler Bursa'da 94 yaşındaki bir nineye bile tecavüze kalkışan ve bu arada yaşlı ninenin evinde kimliğini düşürüp yakalanan andavalı da gördü ya, daha ne olsun? Şahsen üzerimde duvak, gelinlik gibi aksesuarlar taşımadığım halde, duvar kenarlarından, sırtımı duvara vere vere yürüyorum sokaklarda... Benim böyle bir ruh haline büründüğüm memlekette, Sawyer ne yapsın? Bakın işte, çizmiş adamlar, kamyoncu alenen Lost jönüne sarkıyor! Maazallah, bir de bakmışsınız Sawyer kestaneyi lostuvermiş!.. Şimdi, kimse bana sormadı tabii de, "Jack mi, Sawyer mı?" diye, ben yine de kendi kendime bir cevap vereyim: Jack sürekli onur kuruluna seçilecek örnek öğrenci imitasyonu halinde ortada dolanırken, Sawyer geyiktir, malum, geyik de candır... Yine de bu konu hakkında sanat âlemimizin örnek çifti Şebnem-Fatih Kısaparmak'ın bir kilim dokur gibi bir fikir teğellemesi daha yerinde olacaktır... İçimden öyle geldi vallahi... Son olarak eklemek isterim ki, her ne kadar fotoğrafım pek estetik olmasa da, ben kendimi çok seksi hissediyorum.
Haberin fotoğrafları