kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'nin üyeliği referanduma gider

Fransa lideri Sarkozy, Balkan ülkelerine yönelik olarak referandumu kaldırmak istediğini söyledi. Türkiye'nin üyeliği içinse "Halka soracağız" dedi..
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olmasına her zaman karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği gündeme geldiğinde, referanduma gidilmesini isterim" dedi. Elysee Sarayı'nda gazetecilerin karşısına çıkan Sarkozy'ye "AB'nin yeni üye alma durumunda ülkede referanduma gitme koşulunu neden değiştirmek istediği" sorusu yöneltildi. Fransa lideri, anayasa değişikliğinin yeni üyenin kabulü için referandum seçeneğini tam olarak dışlamadığını söyledi. Yetkilerin cumhurbaşkanına verildiğini söyleyen Sarkozy, Türkiye'nin olası bir üyeliğinde referanduma gideceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, Balkan ülkelerine açılması için referandum koşulunu kaldırmak istediğini söyleyerek, "Küçük Balkan ülkelerinin üyelikleri Türkiye'nin AB üyeliğiyle aynı şey değil" dedi.

'HATALARIM VAR'
Anketlere göre desteği azalan Sarkozy kimi zaman hata yaptığını söyledi. "Birçok şeyi aynı yapmak istedim, ama olmadı. Her zaman iyi sonuçlar alamayacağımı biliyorum" dedi. Eski manken Carla Bruni'yle evlenmesiyle uzun süre gündemden düşmeyen Sarkozy artık özel yaşantısının da düzene girdiğini söylemeden geçmedi.