kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Elektromanyetik dalgaları dağıtan Carusso Gesso model beyaz yatağın fiyatı 3787 euro.

Sizin yerinize yatağınız radyasyonla savaşsın

Dört bir yanımızı saran radyasyon dalgaları bizi en çok uyurken etkiliyor. Yatak odasındaki TV, radyo ve bilgisayar gibi aletlerden yayılan bu dalgalardan, özel olarak üretilmiş bir yatakla kurtulmak mümkün..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sizin yerinize yatağınız radyasyonla savaşsın
Akım taşıyan kablolar, elektrikli aletler, TV, bilgisayar, mikrodalga fırın, mobil telefon, cep telefonu, saç kurutma makinesi, tıraş makinesi, uydu anteni... Hepsi de, sağlığımız için son derece zararlı olan elektromanyetik dalga kaynağı. 1990'lı yıllarda, Fransa'da yapılan bir araştırmada; hem kadınlarda hem de erkeklerde, beyin tümörü sayısının yüzde 31 arttığı görülmüş. Bunun nedeni olarak da, teknolojinin bize sunduğu kaynakları sınırsız ve sorumsuzca kullanmamız, dolayısıyla da elektromanyetik dalgalara çok fazla maruz kalmamız gösterilmiş.

GÖVDESİ DEĞİŞMELİ
Elektromanyetik dalgalara en fazla maruz kaldığımız zamanların başında da, en az 7-8 saatimizi geçirdiğimiz yataklarımız geliyor. Özellikle de metal yatakların dört kenarı birleştiğinde, başlı başına bir elektromanyetik alan kaynağı oluşuyor. Yatağınızın bir elektromanyetik alan kaynağı olmasından kurtulmak istiyorsanız, yatağınızın gövdesinde değişiklik yapmanızda, dört kenarı farklı bir şekilde ve farklı bir malzeme ile birleştirmenizde fayda var. İtalyan Cantori yatakları bu alanı sıfırlayabilmek için yatağın gövdesinde ve birleşme yerlerinde özel bir malzemeden üretilen ve plastik çivi diye tanımlayabileceğimiz bir malzemeden yararlanıyor. Eğer yatağınızın olduğu alanda TV ve cep telefonu gibi elektromanyetik alan oluşturabilecek araçlar varsa; Cantori yataklarının sahip olduğu bu özel dikdörtgen sargı, alanın yataktan geçerek vücudunuza iletilmesini engellemeye yardımcı oluyor. Yüksek gerilimli elektromanyetik alanlarda ise, bu alanın tamamını yok edemese bile yoğunluğunu düşürüyor. Eğer yatağınız elektromanyetik alanlara göre tasarlanmadıysa ve bu tarz bir yatak alamayacaksanız, o zaman şunu mutlaka hatırlayın; yatağın boyutu ne kadar küçülürse, elektromanyetik alan da o kadar küçülür.
Haberin fotoğrafları