kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alp Nuhoğlu

Halk ne diyor?

Üçlü tarama testi kesin tanı koymaz..
Ayşe K, bebeğinin hastalığını fark edemediğini iddia ettiği Zeynep Tokuş'un eşi doktor Alp Nuhoğlu'na 200 bin YTL'lik dava açtı.


MEHMET ÜNAL RODOPLU: Öncelikle aileye geçmiş olsun diyorum. Gebelik takibinde kullanılan ve halk arasında zeka testi olarak bilinen ikili ve üçlü testler sadece tarama testidir ve tanı koydurucu değildir. Bu yazdığım konuya açıklık getirmek içindir ve mağdurun haksız olduğu anlamına gelmez. Davasında ısrarcı olması en tabii hakkıdır.

AHMET ULUSU: Üçlü tarama testi sadece Down sendromu riskini gösterir. Kesin tanı koymaya yaramaz.

KAAN MERT: Sağlıkta bazen akıl almaz hatalar oluyor. Çok üzücü ki, bu aileye denk gelmiş. Doktor ya da hastane fark etmez, sonuçta o da insan...

DEFNE GÖRE: Down sendromunun en önemli göstergesi kalpte delik olmasıdır. Üç yerinde delik olan kalbi görmemek ise mümkün değildir. Alp Nuhoğlu'nun aklı kontrol sırasında herhalde buz pateni yapan eşindeydi.

İLKNUR ERDOĞAN: Anne karnında Down sendromu tanısı verebilmek yüzde 100 mümkün değildir. Ancak bu durumun her zaman ailelere de açıklanması gerekir. Hatta tıpta birçok şey yüzde 100 olmayıp riskler ve komplikasyonlar hastaya anlatılmalıdır.