kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Ergenekon'un genel sekreteri Veli Küçük'

Abdurrahman ŞİMŞEK TORONTO
Kilit adam Tuncay Güney'den çarpıcı açıklamalar: Veli Küçük 8 numaraydı, üstünde 7 kişi daha var. Küçük, akıllı adamdır, evinde bomba saklayacak kadar aptal değildir..
SABAH, 2001 yılında poliste sorgusunda verdiği ifadelerle ve bürosunda ele geçirilen, arşivinden çıkan belgelerle Ergenekon soruşturmasının odağındaki isim haline gelen Tuncay Güney'le kaçıp yerleştiği Kanada'da konuştu. Bürosuna yapılan polis baskınında, şimdi "Terör Örgütü" olarak ilan edilen "Ergenekon"la ilgili ilk somut belgelerin bulunduğu kişi olarak bilinen Tuncay Güney, SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. Bilgisayarında, "Ergenekon" denilen yapıya dair somut bilgiler bulunduğu için, halen Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'ün de çok önemsediği Tuncay Güney, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ten Sami Hoştan'a pek çok önemli ismin, Ergenekon'la ilişkisini de ortaya çıkaran ilk kişi olarak biliniyor. Halen Kanada'da, haham olarak görev yapan Tuncay Güney, son operasyonların çok derine inmediğini öne sürdü. Operasyonun "Ergenekon'un sokaktaki adamlarına" yapıldığını kaydeden Güney, "Küçük, Ergenekon'da Genel Sekreterlik yapıyordu. 2001'e kadar Küçük'ün üstünde 7 kişi olduğunu biliyorum. Örgütteki son görevi kaç numara bilmiyorum. İlk yedinin içinde hala görevde olanlar olduğunu biliyorum ama, can güvenliğimden dolayı açıklayamam" dedi. İşte Güney'in çarpıcı açıklamaları:

BANA "KAÇ" DENDİ
"Ergenekon örgütü benden çıkan belgelerle deşifre oldu. Ama maalesef Türkiye'de iki savcı, beş emniyet müdürüyle bu iş bitmez. Yapılan operasyon Ergenekon'un sokaktaki adamlarına yapılmıştır. Ben 2001 yılında, Ergenekon yapılanması ile ilgili 11 saat ifade verdim. Ancak benim anlattıklarımdan dolayı bir operasyon yapılmadı. Dönemin Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan, 9 günlük işkenceden sonra, emniyetteki odasında eliyle pasaportumu bana vererek, 'Hiçbir işlem yapmadan dolaylı olarak kaç' dedi. Ben de elimi kolumu sallaya sallaya Amerika'ya, oradan Kanada'ya geçtim." "Küçük akıllı adamdır. Evinin altında silahları saklayacak kadar aptal biri değildir. Dünya globalleşiyor. Artık dünyada öyle silah tüccarları var ki, parayı havale ediyorsunuz, güvenli bir şekilde silahlar istediğiniz adrese teslim ediliyor. Ama Ergenekoncular akıllıdır. Polisin bazı adresleri tespit ettiğini anladıklarından, eldeki silahlardan kurtuluyorlar. Ama aranılan silahlar belki de, üzerine Türk bayrağı dikili bir elektrik binasının altında olabilir. Kimbilir?"