kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Serdar Ortaç'la çok güzel bir dostluğumuz. Yarışmadan çıktığım günden beri, benden elini hiç çekmedi. Hangi programa katıldıysa "Aydan"dedi. Kendi televizyon programına en az 12-13 defa beni konuk aldı. Çok istiyordum albümde parçasının olmasını. Şarkı istedim, o da verdi.

İleride estetik yaptıracağıma sahneyi bırakırım

ZEYNEP GÜLER CEYLAN
2003 yılında katıldığı 'Popstar' yarışmasıyla adını duyuran Aydan Kaya, ilk albümü 'Aşk Çıkmazı'nı sonunda çıkardı. 24 yaşındaki Kaya, 40 yaşından sonra sahneleri bırakacağını söylüyor ve ekliyor: Estetik yaptıracağıma işi bırakırım!..
İLİŞKİLİ HABERLER
İleride estetik yaptıracağıma sahneyi bırakırım
Beş yıl önce katıldığı 'Popstar' yarışmasıyla adını duyuran Aydan Kaya, geçtiğimiz günlerde ilk albümü 'Aşk Çıkmazı'nı çıkardı. "Yarışma döneminde albüm çıkarmak istemedim, sonra da vaktim olmadı çünkü bugüne kadar 3 dizi çektim" diyen Kaya, albümünün prodüktörlüğünü de kendisi üstleniyor. Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin ilk kez saksafon çaldığı albümde Serdar Ortaç'tan da şarkı alan 24 yaşındaki Kaya, şarkılarına çok inandığını belirtiyor. Beğeniyle izlenen 'Elveda Derken' adlı dizide canlandırdığı 'Şeyda' karakteriyle de dikkat çeken Kaya ile yeni albümünü konuştuk...

DEKOLTE ŞART!


* 'Popstar' yarışması hayatınızda neleri değiştirdi?
Çok şey değiştirdi. Ben zaten yarışmadan önce profesyonelce şarkı söylüyordum Antalya'da. O dönem Antalya'da tanınıyordum ama yarışmayla beraber tüm Türkiye beni tanımış oldu. 'Popstar'ın ilk serisinde yarışmanın büyük avantajını yaşadım çünkü yarışma büyük ilgi gördü. Ama hala 'Popstar Aydan Kaya' olarak anılmak hoş değil. Yarışmanın üzerinden 4.5 sene geçti.

* Daha çok gençsiniz belki de ondan hala 'Popstar Aydan' olarak anılıyorsunuz. 10 sene sonra böyle anılacağınızı düşünmüyorum...
10 sene sonra zaten bu işi yapmam ki. 40 yaşından sonra ne yapayım solist olmayı, ne yapayım sahneyi? 40 yaşından sonra oyunculuk yapmayı düşünüyorum çünkü sahne görsel bir şey, yaşlanmaya başlayınca kenara çekilmek lazım. Tabii ki Muazzez Abacı, Bülent Ersoy gibi isimler belli yaşa geldikleri halde sahneye devam ediyorlar ama onlar otorite, onlara saygım sonsuz. Bizim gibi fantezi ve pop müzik türünde müzik yapıyorsanız, belli bir yaşa gelince çekilmeyi bileceksiniz. Sahneye boğazımıza kadar kapalı bir elbiseyle çıkmıyoruz, mutlaka bir dekolte oluyor. O yüzden estetik yaptıracağıma, işi bırakırım.

TARZIMIN STARI OLMAK İSTİYORUM

* Neden bu kadar rahatsızlık duyuyorsunuz 'Popstar Aydan' olarak anılmaktan?
Aslında 'Popstar Aydan' olarak anılmak muhteşem bir şey çünkü Türkiye'de popstar olarak anılmak kolay değil. Fakat o yarışmada yarışan herkes 'Popstar Abidin', 'Popstar Firdevs', 'Popstar Selçuk' olarak anılıyor. İstiyorum ki; 3-5 sene sonra benden bahsedilirken 'Popstar'ın adı geçmesin. "Bu kız gerçekten tarzının starı oldu" desinler. İş yapanla yapmayanı ayırsınlar artık!

* Yarışmaya 2003 yılında katıldınız ama albüm 2008'de çıktı. Bu gecikmenin sebebi ne?
Vaktim olmadı. Şu anda üçüncü dizim 'Elveda Derken'i çekiyorum. Ondan önce Mustafa Şevki Doğan'la 'Rüyalarda Buluşuruz' adlı dizide çalıştım. 'Tatlı Hayat' ve 'Dikkat Bebek Var' adlı dizilerde de oynadım. Zaten ekstralara gittiğimden, 'albüm çıkarıp ekstralara gideyim' diye bir derdim olmadı hiç.

150 BİN $'LIK BORÇ

* Albüm için 150 bin dolar kredi aldığınız doğru mu?
Albümümü kendim yaptım, prodüktörü benim. Evet, 150 bin dolar borç aldım çok sevdiğim bir arkadaşımdan. Kimse bana zorla bir gömlek giydirmedi. İstediğim şarkıları seçtim, istediğim aranjörle çalıştım. Bunlar çok önemli. Takdir halkın ama 'Aşk Çıkmazı'; 4.5 senede yapılmış, tırnaklarla kazınmış bir albümdür.

* 'Ya albüm satmazsa ve borcumu ödeyemezsem' gibi bir kaygınız olmadı mı hiç?
Borca, albüm satışından çok fazla bir şeyler bekleyerek girmedim. Ekstralarla karşılayabileceğimi düşündüm. Albüm satışını beklersem, o borcu ancak sekizinci albümün satışında karşılarım. (Gülüyor)

HÜSNÜ İLK KEZ SAKSAFON ÇALDI

* Şahin Özer'le yollarınız nasıl kesişti?
Ben yarışmadan sonra çok uzun süre albüm yapmama kararı aldım. 1.5 sene sonra Şahin Abi, "Hadi bir albüm yapalım" dedi ve anlaşma imzaladık. Fakat araya 8 ay kadar bir zaman girdi ve doğru şarkıları bulamadığımız için hiçbir şey yapamadık. Kendisinden anlaşmamızı geri vermesini istedim. Bunu hiçbir prodüktör yapmaz ama Şahin Abi geri verdi. Ben de albümü bitirdikten sonra doğal olarak bana bu kadar dürüst davranan adamın kapısını çaldım ve bu albümün dağıtımını onun ellerine teslim ettim. Hala bir anlaşmamız yok çünkü birbirimize güveniyoruz.

* Hüsnü Şenlendirici albümde saksafon çalıyor. Kendisinin yüklü bir para aldığı doğru mu?
Ahmet, Mehmet 3 liraya geliyorsa tabii ki Hüsnü Şenlendirici'ye daha fazlasını vermek zorundasınız. O, bir marka. Verilen parayı telaffuz etmek istemiyorum ama Hüsnü Şenlendirici Türkiye'de ilk defa bir albüme saksafonla eşlik etti. Bu albümde hem klarnet hem de saksafon çaldı. Biz o şarkıyı albüme bonus track olarak, enstrümantal bir şekilde koyduk.
Haberin fotoğrafları