kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
The Shop at Bluebird

Stilin yeni konsepti

İLİŞKİLİ HABERLER
Stilin yeni konsepti
En zengin sanatçının servetinden trilyoner sporcunun aylık harcamalarına kadar fazlasıyla önemli listeleri bize iletmek gibi ulvi bir görev üstlenen Amerikan Forbes dergisi, entelektüel bir tatil için gidilmesi gereken adresleri açıkladı. Bu listeye katacak bir şeyim yok belki ama yeni sezon 'yeni' açılmışken ben de bir liste yapmak istiyorum ve listeme 'İyi Alışveriş İçin Moda Başkentlerinde Gidilmesi Gereken 8 Adres' adını veriyorum. Listemin adı pek özgün olmasa da emin olun bu mağazalar moda dünyasının en sofistike adresleri. Öncelikle şunu belirteyim, listemde göz kamaştırıcı markaların hiçbirine yer yok. Bunun iki nedeni var. Birincisi her biri kendine İstanbul'un bir köşesinde yer edinen bu markaların peşinden Avrupa'ya gitmeye gerek kalmadı. Duyduğuma göre İngiltere'deki Harvey Nichols'ın müşteri portföyünün yüzde 5'i Türkmüş. Düşünün Ruslar, Araplar varken Türkler de sıralamaya giriyor. İşte tüm bu markalar da Türkler oralara kadar gitmesin diye açılıyor. Ama yurtdışına gidince alışveriş yapmamak da olmaz. Alışveriş yoksa Türk kadınının yurtdışına gidesi bile gelmez. İkinci olarak da lüks mallar analisti Allegra Perry'nin dediğine göre 'Sahip Olanlar' değil 'Sahip Olup da Bunu İnsanın Gözüne Sokmayanlar' çok daha makbul. Yani artık en popüler çantayı veya markasını ve tabii fiyatını bağıran ayakkabıyı değil, alternatif markaların taktir toplayan ve gelecek vaat eden kreasyonlarını giymek 'in'. Bu nadide malları tahmin edersiniz ki mağazasına bir servet harcamış gibi görünen ve logolarını insanın gözüne gözüne sokan markalarda bulmak olanaksız. Şıklık yeni nesil 'konsept mağazalarında' bulunuyor. Kate Moss'tan Chloe Sevigny'e kadar dünyanın en stil sahibi kadınlarını bu mağazaların altını üstüne getirirken görmeniz fazlasıyla olağan. Fakat bir aksilik olur da oralara kadar gitmişken bir 'ünlü' bile göremeden mağazadan ayrılırsanız canınızı sıkmayın, buralardan alacağınız tek bir parça ile bile ne kadar özel hissettiğinize inanamayacaksınız. Bu bir çift çorap bile olsa. İşte adresler:

LONDRA
Dover Street Market: Londra'da stilin başlıca adresi olan mağazaya en azından yarım gününüzü ayırmalı ve her katını sindire sindire gezmelisiniz. The Shop at Bluebird: Tabaktan kozmetiğe, birbirinden şık kıyafetlerden kitaplara kadar fazlasıyla geniş bir yelpaze sunan mağazanın kafesinde oturmak bile fazlasıyla eğlenceli.

NEW YORK
Opening Ceremony: Moda dünyasına pek çok ünlü modacı kazandıran mağazanın ürün yelpazesine eklediği parçalar, Amerikan Vogue dergisi tarafından bile yakından takip ediliyor, bilginize. PARİS Colette: Paris'te Eyfel Kulesi kadar ünlü olan bu tasarım mağazası, sık sık modacılarla işbirliği yapıyor ve sadece kendine özel ürünler üretiyor. Bu parçalara paha biçilemiyor.

MİLANO

10 Corso Como: Moda dünyasında efsaneleşen mağazanın sahibi Carla Sozzani ile iyi ilişki kurmak bir tasarımcıyı göklere çıkarabiliyor. Mağazada satışa çıkan her ürün çok taktir topluyor. Gio Moretti: Mağazanın ürün konsepti fazlasıyla geniş. İlla kıyafet almasanız da sizi mutuluktan uçuracak bir kamera veya CD bulmanız mümkün.

LOS ANGELES

Fred Segal: Sıradan bir bungalov butiği gibi görünse de Lindsay Lohan'dan Paris Hilton'a kadar tüm Hollywood, oradan alışveriş yapıyor. Fred Segal'a gidip de ünlü görmemek hakikaten imkânsız. Maxfield: Melrose Place'deki mağaza hem mobilya hem de vintage kıyafet cenneti. Stil guruları, mağazayı dünyada alışveriş yapılması gereken adreslerin başına koydu bile.