kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Hadi canım sende"

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'yi "büyük yürüyüş yolundan alıkoymak isteyenler" olduğunu savunarak, bu kesime seslenirken, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün meşhur "Hadi canım sende" ifadesini kullandı.

Toptan, "Böyle bir Türkiye'de heyecanımızı kaybetmeden, hedefimizden sapmadan, moralimizi bozmadan, iddiamızdan vazgeçmeden bu büyük yolda, büyük adımlarla yürümeye devam etmeliyiz. Bu topraklarda biz bin yıldır yaşıyoruz. Hiç bir zaman bu kadar böyle müreffeh bin yaşadığımız dönem olmamıştı. Milletimizin bunun kıymetini bileceğinden zerre kadar şüphem yoktur. Türkiye'yi büyük yürüyüş yolundan alı koymak isteyenlere söyleyeceğimiz şudur; Hadi canım sende" diye konuştu.

MÜSİAD 17. Genel Kurul toplantısında konuşan Toptan, Türkiye'nin artık yavaş yavaş unutulmaya başlayan büyük ekonomik krizlerden bugüne geldiğini, son 5 yılda sağlanan istikrar ve güven ortamıyla yaşanan ekonomik krizin sona erdiğini, büyük kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini ve büyük reformlara imza attığını söyledi. Toptan, Türkiye'nin AB Türkiye'nin Kopenhag Siyasi Kriterlerini, pek çok Avrupa ülkesi gerçekleştirmeden iki yıl içinde hayata geçirdiğini belirtti. Toptan, Türkiye'nin bulunduğu coğrafya itibariyle her zaman sorunlarla kuşatılan bir ülke olduğunu, istikrar döneminin yarattığı olumlu havanın Türkiye'nin çevresindeki istikrarsızlıktan etkilenmediğini savundu. "Türkiye dünya liderliğine aday olduğunu dosta düşmana herkese göstermiştir" diyen Toptan, "Elde edilenin kıymetini bilen bir millet değiliz" dedi.

Ekonomiye değindiği konuşmasında Toptan, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisinden biri olma hedefinde olmasının bazılarında korku, panik ve endişe yarattığını kaydetti. Toptan, Türkiye'nin önüne koyduğu büyük hedeflere doğru yürürken, sağdan soldan ayağına çelme takmak isteyenlerin olacağını vurgularken, Türkiye'nin bütün kurumlarıyla böylesine bir oyuna gelmeyeceğini ifade etti.

Toptan, Meclis'in yüzde 85'lik bir çoğunluğu temsil ettiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin 22 Temmuz seçimleriyle bazı ezberleri bozduğunu, Türkiye'nin uniter yapısının bozulamayacağını da herkese gösterdiğini vurguladı. Toptan konuşmasını şöyle tamamladı:

"Böyle bir Türkiye'de heyecanımızı kaybetmeden, hedefimizden sapmadan, moralimizi bozmadan, iddiamızdan vazgeçmeden bu büyük yolda, büyük adımlarla yürümeye devam etmeliyiz. Ne büyük dertleri, ne büyük maceraları ne büyük sıkıntılarını atlatarak bugünlere geldik. Bu topraklarda biz bin yıldır yaşıyoruz. Hiç bir zaman bu kadar böyle müreffeh bin yaşadığımız dönem olmamıştı. Milletimizin bunun kıymetini bileceğinden zerre kadar şüphem yoktur. Buradan geriye dönüp yeniden ekonomide krizler dönemini aşmak, yeniden demokrasimizi dizleri üzerine çökertmek, yeniden terörle mücadelede zafiyet gelebilecek bir takım adımları atmak, hiç kimsenin hakkı değildir, kimsenin hakkı olmaması lazım. Türkiye'yi büyük yürüyüş yolundan alı koymak isteyenlere söyleyeceğimiz şudur; Hadi Canım Sende"

(ANKA)