kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AÇILIŞTA KRİZ Bilkent Otel'de Köksal Toptan'ın katıldığı "3'üncü Genç Akademi" açılış töreninde kameraman krizi yaşandı. Öğrencilerin "sahneyi göremiyoruz" şikayetiyle kameramanlar uzaklaştırılınca basın mensupları salonu terk etti.

Toptan: Boykot askere yakışmaz

Meclis Başkanı Toptan, askerlerin 23 Nisan resepsiyonuna katılmayacakları haberleri üzerine, "Boykot etmezler" dedi..
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının TBMM'deki 23 Nisan kutlamalarına kısmi katılımı haberleri üzerine, "Boykot sözcüğü askerlere yakışmaz. Boykot etmezler" dedi. CHP lideri Deniz Baykal'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 23 Nisan'daki yemek davetini boykot etmesinin ardından Ankara, yeni bir "boykotu" daha tartışmaya başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile kuvvet komutanları 23 Nisan günü yapılacak kutlamalardan sadece sabah Birinci Meclis'teki tören ve Meclis Tören Salonu'nda Köksal Toptan'ın kutlamaları kabul törenine katılacaklar. Geçen yıl 23 Nisan özel gündemiyle toplanan TBMM Genel Kurulu ile akşam verilen resepsiyona katılan Orgeneral Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının bu yıl kutlamaların bu bölümüne katılmayacakları konuşulmaya başlandı. Bu durum TBMM Başkanı Toptan'ı rahatsız etti. "Boykot" nitelemesine karşı çıkan ve "Boykot sözcüğü askerlere yakışmaz. Boykot etmezler" diyen Toptan, askerin bir takım hassasiyetleri olduğunu ve bunları bildiğini söyledi. Toptan, "Herkesin davetimize icabet etmesini gönülden istiyoruz. Bakalım, kim gelir. Hep beraber göreceğiz" dedi. Meclis'te ikinci davetini verecek olan Toptan, resepsiyon için davetiyeleri bu kez de eşli olarak gönderdi.

MAKAMLAR KIZLARA
23 Nisan'da devlet büyüklerinin makamına bu yıl çoğunlukla kız öğrenciler oturacak. Cumhurbaşkanı Gül makamını Yenimahalle Türkan Azmi Köksoy İlköğretim Okulu'ndan Ezgi Oğuzcan'a; Köksal Toptan, Keçiören Ulviye Fenmen İlköğretim Okulu'ndan Damla Avdan'a; Başbakan Çankaya İlköğretim Okulu'ndan Baha Ocak'a bırakacak.