kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emine Kamışlı (ortada) Peyman'ın diğer ortaklarıyla basın açıklaması yaptı.

Esas, 'kuruyemişçi' oldu sırada 'hazır gıda' var

Peyman'a 11 milyon dolar sermaye koyarak yüzde 30 ortak olan Esas Holding, Zorlu'nun Antalya'daki et işleme tesisini de satın aldı. Hedef Fransızlarla 'hazır gıda'ya girmek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Esas, 'kuruyemişçi' oldu sırada 'hazır gıda' var
Esas Holding, Eskişehir merkezli Peyman'ın yüzde 30'unu 11 milyon dolara satın alarak, 'kuruyemiş' pazarına da adım attı. 2 milyar dolarlık kuruyemiş pazarında paketli ürünlerin payının 350 milyon dolarlarda kaldığını belirten Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, "Bu pazarda büyük bir potansiyel var. Paketli ürün pazarının her geçen gün büyüyeceğini biliyoruz" dedi. Kamışlı, gıdanın önem verdikleri sektörlerden biri olduğunu dile getirdi. Son olarak Antalya'da Zorlu'ya ait olan Güney Gıda'yı da satın alan ve adını Esas Gıda olarak değiştiren Esas Holding, ünlü bir Fransız hazır gıda şirketi ile birlikte bu sektöre de adım atmaya hazırlanıyor.

KRİZ HAYATIN CİLVESİ
Dün Peyman'ın ortakları ile basının karşısına çıkan ve Peyman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da üstlenen Emine Kamışlı, 'gıda sektöründe yaşanan fiyat artışlarına rağmen böyle bir sektörde yer almalarının kendilerini ürkütüp ürkütmediği' yönündeki soruya, "Gıda, petrol, ekonomik kriz bunlar hep hayatımızda olacak. Doğrusu beni rahatsız etmiyor diyemem. Ama bunlar hayatın cilveleri. Özellikle temel gıdada gelişmekte olan ülkeler daha kalıcı politikalar üretmeli" yanıtını verdi. Peyman Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevzat Mutluer de bir süredir büyümek için arayışları olduğunu dile getirirken, bu ortaklığın büyük bir sinerji getireceğini söyledi. Peyman'ın Eskişehir'deki üretim tesislerine yeni yatırımlar yapacağını vurgulayan Peyman Genel Müdürü Oğuz Yükselir ise Peyman'ın geleceğine ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye genelinde yaygın 270 aracımız bulunuyor. 40 bin satış noktasında yer alıyoruz. Yıl sonunda bunu 60 bine çıkaracağız."