kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Taha Ekiz

En büyük korkuları kulaklarının çalınması

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
10.04.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
En büyük korkuları kulaklarının çalınması
Taha: Ben Batman gibi duyuyorum
Taha Ekiz ise 4 yaşında. Doğuştan sağır. 6 aylıkken, ailesi onun sese hiç tepki vermediğini fark etmiş. Bir yaşına varmadan sağır teşhisi konmuş. 1.5 yaşında ameliyat olmuş. Şimdi yaşıtları gibi konuşup, şarkılar söyleyebiliyor. Kardeşi de riskli durumda. Henüz altı aylık ancak onda da benzer sorun var. Minik Taha kardeşine "Bak ben aynı Batman gibi duyuyorum" diye açıklıyor biyonik kulağını.

Semih: Güçlüyüm kimse dokunamaz!
Biyonik kulak kullanan Semih Can Gündüz, 2 yaşında menenjit nedeniyle sağır olmuş. Ailesi hastalıktan önce, onun hiç duymadığını anlamış. Semih sonraki aylarda konuşmayı da tamamen unutmuş. Gelişimi yavaşlamış. Aile çocuklarının sağır olduğunu kabullenirken, biyonik kulak ihtimalini öğrenmiş. 2 yıl önce ameliyatla takılan kulağından sonra Semih tekrar konuşmaya başlamış. Kulağı takıldıktan sonra söylediği ilk kelime 'anne' olmuş. Şimdi yaşıtlarından farksız konuşuyor. Güçlü olduğunu kimsenin kulağına dokunamayacağını söylüyor.

Batuhan: O benim arkadaşım!
4 yaşındaki Batuhan Yavuz, bir yaşında geçirdiği havaleden sonra sağır olmuş. Geçen yıl da kendisine biyonik kulak takılmış. Kulağını çok seviyor ve onu arkadaşı zannediyor.

Betül: Rüyamda çalındığını gördüm
4 yaşındaki Betül Büyükyiğen de hayatının ilk 2 yılı hiç duymamış. Dünyaya dair ilk sesi, 2.5 yaşında algılamış. Şimdi duyuyor ve kulaklığını kaybetmek istemiyor. Arkadaşının kulaklığı çalındığı için çok korkmuş bazen geceleri rüyalarında kulağının çalındığını görüyormuş.

Sıla: Lütfen onu benden çalmayın!
Sıla Şen ise 5 yaşında. 6 aylıkken doktorlar "Hiç duymuyor" demiş. Ankara'da biyonik kulak sırasına yazılmış. 120. sırayı beklerken, İstanbul'da sırası gelmiş. Ameliyat olmuş. İki yıldır da biyonik kulağı ile duyuyor ve artık yaşıtları gibi konuşabiliyor. Ancak ailesinin uyarısı üzerine kulağının çalınmasından çok korkuyor. "Lütfen kulağımı çalmayın" diye herkesi uyarıyor.
Haberin fotoğrafları