kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uykusuzluk kaliteli cinselliğin düşmanı

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
10.04.2008
Uyku düzeninin bozulması birçok soruna davetiye çıkarır. Kandaki oksijen seviyesi düşer ve kişinin cinsel isteğinde azalma görülür..
Son aylarda cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunları yaşıyorum. Uykularım düzensiz, sabah yorgun uyanıyorum. Stres, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğundan şikayet ediyorum. Bu sorunların altında yatan nedir? S.G./İzmir

Uyku bozuklukları zamanla cinsel sorunlara neden olabilir. Ancak 'yumurta- tavuk' hikayesinde olduğu gibi, cinsel sorunların da kafaya takılması kişide uykusuzluğa yol açabilir. Çünkü cinsel sorunlarla birlikte var olan uykusuzluk, bu sorunların çözümüne yönelik bir refleks mekanizmasıdır.

Oksijen seviyesi düşer
Kişi kafasına takmadığını düşünse bile cinsel sorunlar, gün içinde farkında olunmadan zihni meşgul eder ve bu meşguliyet uykudan hemen önceki zamanda daha da büyüyerek uykuyu olumsuz etkiler. Uykusuzluk durumunda kandaki oksijen seviyesi düşer. Bu durum; halsizlik ve yorgunlukla birlikte cinsel fonksiyonların yeterince yerine getirilememesine de neden olur. Düzensiz uyku, cinsel gücün en büyük düşmanlarından biridir. Bunu önlemek için; yatmadan önce ılık banyo yapın. Yatak odasında kitap okumayın, televizyon seyretmeyin, yemek yemeyin.