kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BURCU ESMERSOY

Kimler var?

05.04.2008
Canlı yayında Tayland boksu anlatmak
BURCU ESMERSOY

Burcu Esmersoy, 19.00 Ana Haber Bülteni'ni sunuyor. 2000 yılından beri spor medyasında olan Esmersoy, futbol izlemeyi çok sevdiğini belirtiyor. Yine de Esmersoy'un yakından ilgilendiği spor dalı, Tayland boksuymuş. "Bir gün canlı yayında Tayland boksu anlatmak isterim," diyen Esmersoy, profesyonel olarak bu sporu yapmadığı için de pişman. Şansal Büyüka'nın kızı Sine Büyüka ile cumartesi günleri yayınlanacak bir spor aktüalite programına hazırlandıklarını söyleyen Esmersoy, "Bu program biraz daha 'light' olacak ve kadınlara daha çok hitap edecek," diyor.

Spor kanalında çalışanlar eğlenceli
SONAY DIKKAYA
Deneyimli haber spikeri Dikkaya, NTV Spor'da haftanın beş günü saat 12.00'den 16.30'a kadar haber özetlerini aktarıyor. Dikkaya'nın bu kanala geçiş öyküsü aslında biraz yanlış anlama üzerine gerçekleşmiş. Spordan, özellikle de futboldan çok da fazla anlamadığını itiraf eden Dikkaya, "Genel müdürümüzün odasında, spor kanalının yayın hayatına başlayacağını duydum. Haberleri sunmak için ben de buraya geçmek istedim. Ama burada sadece spor haberlerinin olacağını bilmiyordum," diyor. Özetleri okumadan önce etraftan bilgi toplayan Dikkaya, futbolcuların adının nasıl telaffuz edildiği ve nasıl skor anons etmesi gerektiği ile ilgili taktikler alıyor. En çok tenis ve yüzmeden hoşlandığını söyleyen spiker, "Bebek olduktan sonra şehit haberleri gibi üzücü haberler sunmaktan yıpranmaya başlamıştım. Psikolojim bozuluyordu, spor kanalı bu nedenle çok iyi geldi," diyor.

İşkembeden sallayan yorumcular yok
GÜNTEKIN ONAY
16 yıldır spor medyasının içine olan Güntekin Onay, perşembe ve cuma günleri aktüel spor tartışmalarının yer aldığı Spor Merkezi programını sunuyor. Ünlü konukların da katıldığı bu programda sadece futbol değil, diğer spor branşları da ele alınıyor. Bunun dışında Onay, pazar geceleri Rıdvan Dilmen'le beraber, o hafta Turkcell Süper Lig'de oynanan dokuz maçın değerlendirmesini yapıyor. Onay, "Bizim kanalda işkembeden sallayan yorumcular yok. Her şey objektif ve tarafsız. Amacımız bilgi vermek," diyor. Haftada altı gün fitness yaptığını söyleyen Onay'ın en sevdiği spor ise futbolmuş. Ama o basketbolla da, kayakla da, yüzmeyle de, hatta beysbolla da yakından ilgileniyor. Yeni doğan kızının ileride hangi sporu seçeceğini merakla bekliyor. En çok Michael Jordan ve Maradona'yı beğeniyor. "Benim kuşağım bu sporcuları izleme şansı buldukları için çok şanslı," diyor. Bu kanalın Türkiye'nin dünya şampiyonu sporcular yetiştirmesi için önemli bir adım olduğunu söyleyen Onay, "Önemli olan izleyiciye doğru mesaj vermek," diyor.

Babam google gibi
SİNE BÜYÜKA
Daha önce NTV'de bir kültür-sanat programında çalışan Sine Büyüka, spor kanalında bir hafta sabah, bir hafta ise akşam, saat başı haber özetlerini okuyor. Hiç sporla ilgilenmediğini sanırken, babasından (Şansal Büyüka) çok şey kaptığını fark eden Büyüka, özellikle İspanya ligindeki maçların hastası olduğunu söylüyor. Hafta sonları babası ile birlikte maç izleyen Büyüka, "Babam tıpkı google gibi, bir futbolcu adı söylüyorsun, onunla ilgili ne varsa hemen saymaya başlıyor," diyor. Büyüka'nın en sevdiği spor ise buz pateni. Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir kanala geçişi ile ilgili ise Büyüka, "Evin 10 kızı olunca mı daha değerli olursunuz, iki kızı mı?" yorumunu yapıyor.

Avrupa liglerini yıllardır takip ediyorum
ERSİN DÜZEN
Her salı akşamı saat 22.00-24.00 arasında Avrupa ve Güney Amerika liglerini kapsayan bir program hazırlayıp sunan Ersin Düzen, küçüklüğünden beri bu ligleri takip ediyormuş. En çok İngiltere, İspanya ve fazla gol olduğu için Almanya ligini sevdiğini söyleyen Düzen, futbol dışında buz hokeyi ve Amerikan futbolu ile de yakından ilgileniyor. Türkiye'de futbolun popüler olduğunun altını çizen Düzen, "Bu kanal sayesinde bu tabu yıkılacak," diyor.
Haberin fotoğrafları